Τόνωση της αστυνόμευσης ζήτησε ο Μητσοτάκης

239

Με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις του Υπουργείου για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές, μέσω της τόνωσης της αστυνόμευσης, της ενίσχυσης των δυνάμεων άμεσης επέμβασης (Ομάδα ΔΡΑΣΗ και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) με 1.500 ένστολους και της αντιμετώπισης εστιών ανομίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, όπως η ενεργοποίηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, η ολοκληρωμένη εφαρμογή του αριθμού 112, οι ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις φυλακές και η εκπόνηση σχεδίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Για το τρέχον έτος ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, τη βελτίωση της τροχαίας αστυνόμευσης με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους, την ενίσχυση τόσο της συνοριοφυλακής όσο και του σωφρονιστικού προσωπικού και την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει