ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ: Μια… επιτροπή για το αεροδρόμιο

443

Χωρίς τη συμμετοχή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ.Κουράκη και του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών κ. Ηλ. Λυγερού, που επέλεξαν να απέχουν,  πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής με σκοπό να εξετάσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε σχέση με την εξέλιξη του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκη”.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε  να συγκροτηθεί μια επιτροπή, η οποία θα πάρει πάνω της όλη τη διαχείριση του θέματος και θα οριοθετήσει τον βηματισμό των επόμενων κινήσεων που θα πρέπει να τρέξουν.

Στη επιτροπή αυτή θα οριστούν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που θα μελετούν με προσοχή όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν και διαμορφώνονται.

Παράλληλα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί και ένας δεύτερος φορέας πιο διευρυμένος συμμετοχικά με την εμπλοκή τοπικών φορέων της κοινωνίας που θα ενημερώνονται για την εξέλιξη των θεμάτων και θα τοποθετούνται σε σχέση με τη διαχείρισή τους.

Στο μεταξύ χθες με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά το αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η  δημοτική Αρχή, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, με μια μεγαλειώδη πολιτική συναίνεση και συνεννόηση, καταψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σαφή θέση κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του «Ν. Καζαντζάκης» και να ξεκαθαρίσει ότι η αξιοποίησή του θα  γίνει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Η μόνη αγωνία που εξέφρασαν ήταν να μην αποκλειστεί ο Δήμος Ηρακλείου από τη μεγάλη μπίζνα που πάει να στηθεί. Επιθυμούν, μαζί με κυβέρνηση και  Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μοίρασμα της έκτασης των 3.000 στρεμμάτων στους επίδοξους επενδυτές.

Μάλιστα την ίδια ώρα που οι Αλικαρνασσώτες παλεύουν για να έχουν τα παιδιά τους σχολεία, δημοτική Αρχή και λοιποί συγγενείς, σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης, τους κάλεσαν σε «διαβούλευση» για τη μεγάλη επένδυση που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή!

Για ποιους θα είναι η ανάπτυξη το έχουν καθαρό. Μα για εκείνους τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα εκμεταλλευτούν ένα χρυσό φιλέτο για να βγάλουν τεράστια κέρδη και ενώ ο λαός της πόλης θα ψάχνει για μια ανάσα δροσιάς και λίγο πράσινο.

Στο τέλος έστησαν ακόμα μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να φτιασιδώσει και να σερβίρει στους δημότες το παραμύθι, πως η παράδοση του «Ν. Καζαντζάκης» στους ομίλους, είναι «για το καλό της πόλης» και προς το συμφέρον όλων των Ηρακλειωτών!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέλεξε να μην συμμετέχει σε μια επιτροπή που θα δίνει άλλοθι στην ιδιωτικοποίηση. Επέλεξε  να συμμετέχει με τον λαό της Ν. Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου, στους αγώνες του, για να μείνει ο χώρος στα δικά του χέρια. Για έναν χώρο με υποδομές και χρήσεις που θα τις χαίρεται ο ίδιος και τα παιδιά του!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει