Αυξημένη ετοιμότητα σε λιμάνια και αεροδρόμια για τον κοροναϊό

668

Σε ετοιμότητα βρίσκονται λιμάνια και αεροδρόμια και νοσοκομεία για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ασκήσεις γίνονται στα νοσοκομεία για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, ενώ η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Τσανγκ Τσιγιουέ, ενημέρωσε πως η κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα συνεργάζεται ενεργά με τις ελληνικές Αρχές για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

«Γίνονται όλα τα απαραίτητα τεστ στα αεροδρόμια πριν βγουν οι επιβάτες από τη φυσούνα για να εξασφαλίσουμε 100% ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα μετάδοσης του κορονοϊού.

Αυτό γίνεται σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα αλλά  κατά περίπτωση και σε τράνζιτ πτήσεις» ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για τα πλοία που έρχονται από χώρες με κρούσματα, επισήμανε πως «μιλάμε με τα λιμεναρχεία μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε υλικοτεχνική και επιστημονική συνδρομή εάν χρειαστεί».

Έτοιμα είναι και τα νοσοκομεία της χώρας για πιθανό κρούσμα κορονοϊού. Συνολικά είναι 13 τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα, που θα βρεθούν σε «κόκκινο» συναγερμό αν γίνει εισαγωγή του ιού.

Φορώντας την ειδική στολή και κρατώντας θερμόμετρα υπέρυθρων, υγειονομικοί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετρούν τη θερμοκρασία των επιβατών απευθείας πτήσεων από το Πεκίνο.

Σε ό,τι αφορά την προστατευτική μάσκα συνιστάται προληπτικά, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει