Επίδειξη ισχύος από τους… Γάλλους στη Μεσόγειο

351

Σε επίδειξη ισχύος προχωρά η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δείχνοντας τα… δόντια της στον Ερντογάν.

Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση στις τουρκικές παράνομες ενέργειες με τα σεισμογραφικά «Γιαβούζ» και «Oρουτς Ρέις».

Οπως τονίζεται, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό.

Το «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το Οικόπεδο 8, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του Τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Στο μεταξύ, ανεβαίνει κατακόρυφα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πολεμικά πλοία από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Τουρκία, Αίγυπτο και Συρία έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο Twitter από τον Petroleum Economist, φαίνονται οι διεκδικήσεις και οι οριοθετήσεις των κρατών αναφορικά με τη δική τους ΑΟΖ, ενώ απεικονίζονται και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από το «μνημόνιο» που υπέγραψε με τη Λιβύη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει