ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ “ΚΛΕΨΑ”: Βρήκαν τα κλεμμένα πρόβατα μετά από δύο χρόνια

4,930

Συγχωριανοί και κοντοχωριανοί κρύβονταν σύμφωνα με την αστυνομία πίσω από μια μεγάλη ζωοκλοπή που είχε γίνει το 2018 σε χωριό του Ηρακλείου. Οι δράστες είχαν κλέψει πέρυσι από χωιρό της Μεσσαράς 150 προβατοειδή, ωστόσο φαίνεται ότι στην αστυνομία δόθηκαν πληροφορίες για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την πράξη.

Χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν παράλληλες έρευνες σε Μονοφάτσι και Μεσσαρά, όπου τα αδήλωτα πρόβατα που βρέθηκαν εκτιμάται ότι ήταν κάποια από εκείνα που είχαν κλαπεί πέρυσι.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί αστυνομικοί ΤΑΕ έκαναν έλεγχο σε ποιμνιοστάσιο ενός 46χρονου όπου βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν 471 πρόβατα και 450 αρνιά που  δεν έφεραν ενώτια. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν λιγότερα ζώα από όσα είχαν δηλώσει. Ο 46χρονος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Η δεύτερη έρευνα έγινε σε ποιμνιοστάσιο σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, το οποίο ανήκει σε ένα 43χρονο. Εκεί, βρέθηκαν συνολικά 382 προβατοειδη, ενώ βρέθηκαν και 252 ζώα που δεν έφεραν ενώτια για τα οποία ο 43χρονος είπε ότι του ανήκουν αλλά δεν μπορούσε να αποδείξει τη νόμιμη κατοχή τους.

Κι εκείνος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Επίσης στους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: κυνηγετικό όπλο, 5 μαχαίρια, 12 φυσίγγια, 5 κινητά τηλέφωνα και κροτίδα.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν έξι ακόμα άτομα  για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει