Οι λάθος χειρισμοί του Αυγενάκη

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

657

Οι νόμοι γίνονται πριν συμβεί το μοιραίο για να μην έχει κανείς να πει κάτι

Τον βρίζουν από τη μία, τον βρίζουν και από την άλλη πλευρά. Τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έχουν βάλει στο στόχαστρο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Κι όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνει ο βάτραχος… Θα πει κάποιος ότι αφού τον βρίζουν όλοι, κάτι καλό έχει κάνει.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω τι έχει κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης,  που λίγο-πολύ αυτά τα περιμέναμε να συμβούν αν κρίνουμε το παρελθόν ΟΛΩΝ των υφυπουργών Αθλητισμού.

Θα πω τι δεν έκανε. Δεν έκανε σωστό σχεδιασμό. Ήθελε να συμπληρώσει την επιτροπή (επιτροπές) της ΕΕΑ.

Ας το έκανε στην αρχή της θητείας του. Όχι πριν από μερικές μέρες (17/12) που συμπλήρωσε δύο (το ένα είχε παραιτηθεί Μάρτιο) από τα πέντε μέλη. Μετά την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, δεν βγαίνεις να πεις  ότι διαφωνείς με τον υποβιβασμό ιστορικών ομάδων.

Κι εχθές του απάντησε ο κ. Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ λέγοντας: “Πού ξέρει το σκεπτικό μας αν είναι τεκμηριωμένο ή όχι;». Τώρα  αλλάζει ο νόμος. Μα γιατί τώρα;

Αν ήθελε εξαρχής αλλαγή ο κ. Αυγενάκης, θα έπρεπε να τον είχε αλλάξει στο ξεκίνημα της θητείας του. Τώρα όσο καλές προθέσεις κι αν έχει, δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…

Για άλλη μια φορά,  λοιπόν, σε αυτή τη χώρα επιβεβαιώθηκε ότι κάθε αρχή αποφασίζει και διατάσσει από το ‘70.

Χωρίς αιδώ η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τον νόμο περί πολυϊδιοκτησίας και να αποσύρει την ποινή του υποβιβασμού εξυπηρετώντας ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση μετά την εισήγηση της ΕΕΑ.

Η κυβέρνηση με την αδιανόητη αυτή απόφαση έστειλε το μήνυμα ότι  μπορεί πλέον ο καθένας να αγοράζει όσες ομάδες θέλει, να κάνει ό,τι γουστάρει  και λογαριασμό να μην δίνει. Νομιμοποιεί, δηλαδή, την παρανομία. Τεράστιο πολιτικό λάθος. Οι νόμοι γίνονται πριν συμβεί το μοιραίο για να μην έχει κανείς να πει κάτι.

Υ.Γ. Ποτέ δεν είχαμε ακούσει τον ευρωβουλευτή κ. Ζαγοράκη να τοποθετείται για κάποιο ζήτημα σοβαρό στη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα μίλησε, δήλωσε για τον ΠΑΟΚ, του οποίου υπήρξε παίκτης και αρχηγός, και απομακρύνθηκε από τη ΝΔ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει