ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με το Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού ξεκινά η Καστρινή Αποκριά

186

Με το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το Παιδικό Κυνήγι ξκινούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων.

Μάλιστα η ΔΗΚΕΗ έχει φροντίσει για την δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ διάρκειας 1’. 45 που ενημερώνει για το σύνολο των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς 2020».

Το Link του σποτ είναι:

Αναλυτικότερα πάντως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί το 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού, από τις 11:00 πμ έως τις 3.00 μμ.  με τη συμμετοχή παιδιών μέχρι και 12 ετών..

Σημείο Συνάντησης των μικρών κυνηγών είναι η πλατεία Καλλεργών μπροστά από το  Ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου (Λότζια) στις 10.00 π.μ..

Το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με τίτλο «Το Μυστήριο των Χαμένων Συνταγών»  είναι αφιερωμένο στην κρητική διατροφή την τόσο γνωστή και παραδεκτή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μικροί κυνηγοί καλούνται μέσα από μια περιπλάνηση σε διάφορα χωριά της Κρήτης να ανακαλύψουν τις συνταγές που έχουν χαθεί από το πολύτιμο βιβλίο συνταγών που τους είχε εμπιστευτεί η γιαγιά τους.

Το ταξίδι αυτό ξεκινάει με αφορμή την σύγχρονη καθημερινή διατροφή που εφαρμόζει μία οικογένεια, συνεχίζεται με την αναζήτηση των προϊόντων που καταναλώνονται στην κρητική διατροφή και ολοκληρώνεται με τη γνώση που έχουμε αποκτήσει από αυτό το ταξίδι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο περίπτερο που θα λειτουργεί από σήμερα , Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στον πεζόδρομο της οδού Δικαιοσύνης (στην εσοχή ανάμεσα στο Δικαστικό Μέγαρο και στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση).

Στα στοιχεία της δήλωσης των Ομάδων στο 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

Το όνομα της Ομάδας, 6 έως 8 παιδιά από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού Σχολείου,

Ένας ενήλικας συνοδός.

οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020»Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 2813 409853 και 2813 409863 στις κ. Άσπα Φλουρή και κ. Νατάσα Αεράκη, στο email [email protected] και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου http://www.kastrino-karnavali.gr/

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ομάδα Καστρινοί Πειρατές με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και την Περιφέρεια

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 18o Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αλλά και τεράστια συμμετοχή των Ηρακλειωτών.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία να το…τσικνίσουν στο κέντρο της πόλης ενώ η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, η διαδρομή της Μεγάλης Παρέλασης θα ξεκινήσει από την Πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών και τον πεζόδρομο της οδού Ίδης,  θα συνεχιστεί στον πεζόδρομο της οδού Δικαιοσύνης και θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ΔΗΚΕΗ καλεί ομάδες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς δημόσιους και ιδιωτικούς, συλλόγους, αλλά και ομάδες που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή.

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 2813 409853 και 2813 409863 στις κ. Άσπα Φλουρή και κ. Νατάσα Αεράκη, στο email [email protected] και στην ιστοσελίδα του

Δήμου Ηρακλείου http://www.kastrino-karnavali.gr/

Τέλος, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνονται με τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, στις 2 Μαρτίου στην περιοχή του Καράβολα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει