Μαθητές του Εσπερινού συνεχίζουν ενεργά στην Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Καζαντζάκη

153

Με την συμμετοχή των μελών της τοπικής επιτροπής Ηρακλείου της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  και των μαθητών  δύο τμημάτων της Β’ Τάξης (Α1 και Α2) του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με την Φιλόλογο κ. Δέσποινα Πιταροκοίλη, λειτουργεί και φέτος η «Λέσχη Ανάγνωσης  Έργων του Ν. Καζαντζάκη.

Στην ομάδα της φετινής αναγνωστικής περιόδου (2019-2020) θα μελετηθούν και θα συζητηθούν στις συναντήσεις της Λέσχης τα έργα: «Ο Τελευταίος Πειρασμός»,  στις 29 Ιανουαρίου 2020 και  «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» στα τέλη Απριλίου 2020.

Μάλιστα στην επόμενη συνάντηση (29-1-2020), ανέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές να παρουσιάσουν τον Τελευταίο πειρασμό στην αναγνωστική ομάδα.  Βέβαια, ο κινητήριος μοχλός είναι η ενθάρρυνση της φιλολόγου   κ. Πιταροκοίλη και της Διευθύντριας του σχολείου κ. Αντωνίας Μαρμαρέλη που με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες τους ανοίγουν ορίζοντες στους μαθητές τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος  στην αναγνωστική ομάδα δεν είναι παθητικοί ακροατές. Μελετούν  και  συμμετέχουν ισότιμα σε μια ελεύθερη συζήτηση για τον συγγραφέα και το υπό μελέτη έργο.

Τους οφείλονται  συγχαρητήρια γιατί μετά από μια κοπιώδη ημέρα- έχουν όλοι επαγγελματικές  υποχρεώσεις- βρίσκουν τη δύναμη και τη θέληση να φοιτήσουν σε ένα σχολείο και να παίρνουν μέρος σε δράσεις όπως η Λέσχη Ανάγνωσης έργων του Ν. Καζαντζάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει