Έγιναν… μέλη του κυκλώματος και το ξεσκέπασαν

ΔΥΟ «ΜΥΣΤΙΚΟΙ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΤΩΝ 1.200 ΚΙΛΩΝ

250

Ακόμα και ο ζωντανός θρύλος της σκηνοθεσίας  Μάρτιν Σκορσέζε θα ζήλευε την πλοκή της υπόθεσης με τον 1,2 τόνο  κοκαΐνης που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Καραϊβική διεθνές κύκλωμα με πρωταγωνιστές διαβόητους κακοποιούς.

Όλα τα λεφτά είναι οι δύο insider, μυστικοί αστυνομικοί, που κατάφεραν να διεισδύσουν στα άδυτα της διεθνούς οργάνωσης. Την υπόθεση χειρίστηκε η Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας σε συνεργασία με το γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πτυχές της οποίας έχει  δώσει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα,  οι δυο μυστικοί αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραϊβική για να φέρουν στην Ελλάδα το φορτίο-μαμούθ, αξίας 50 εκατομμυρίων.

Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ» ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Πρόκειται για τους «Στράτο Τραντή» και «Κυριάκο Στρατιά», σύμφωνα με τα πλαστά στοιχεία τους, που κατάφεραν να διεισδύσουν στην οργάνωση τον Σεπτέμβριο του 2018.

Μέσα από τη δικογραφία προκύπτει ότι το καρτέλ οργάνωνε και προετοίμαζε τη μεταφορά της κόκας στην Ελλάδα δεκαπέντε μήνες πριν.

Για μία από τις  μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στην επιχείρηση της Αστυνομίας στον Αστακό.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς χαρακτήρα, ενώ επίσης κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη προέρχεται από τον Άγιο Βικέντιο  και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για τον σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει