ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΗΣ: Επιτυχής η άσκηση, σε εκκρεμότητα τα έργα

148

Εικόνες από το μέλλον στον ποταμό Δρακουλιάρη, όπου ακόμα και σήμερα η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί το ζητούμενο, μιας και με ευθύνη των αρμόδιων φορέων δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες υποδομές, εκτυλίχθηκαν χθες στην άσκηση που έγινε από την Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όμως μια σειρά έργων παραμένει ανεκτέλεστη, όπως τα φράγματα ανάσχεσης , ενώ παραμένουν εκκρεμείς οι οριοθετήσεις ποταμών και ρεμάτων, καθιστώντας το Ηράκλειο μια ανοχύρωτη πόλη.

Χθες όλοι οι εμπλεκόμενοι έφεραν σε πέρας το σενάριο της άσκησης που ήταν καταστροφικό. Από την υπερχείλιση του ποταμού (κάτι που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια) μια οικογένεια αποκλείστηκε και χρειάστηκε να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού της για να σωθεί και δυο οχήματα παρασύρθηκαν ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί ατόμων που επέβαιναν σε αυτά.

άσκηση με την κωδική ονομασία «ΝΩΕ 2020» πήραν μέρος  η πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση

Στην άσκηση με την κωδική ονομασία «ΝΩΕ 2020» πήραν μέρος  η πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και Εθελοντικές Ομάδες και το ΕΚΑΒ.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Ν. Λαγουδάκης ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της άσκησης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία των υπηρεσιών και των φορέων και τόνισε ότι «η άσκηση βασίστηκε σε όσα σημειώθηκαν πέρυσι στην περιοχή των Μοιρών και πως ανάλογες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλους τους νομούς του νησιού «Θέλουμε να κρατάμε το προσωπικό σε ένα πολύ υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες”.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα και πως οι τέσσερις άξονες πολιτικής προστασίας είναι η πρόληψη, η δράση και η αποκατάσταση. Τέλος ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μ. Παττακός είπε ότι οι ασκήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι χρήσιμες και σημαντικές.

Η χθεσινή  άσκηση κρίνεται απολύτως αναγκαία και για αυτό έγινε και στο πιο επίμαχο σημείο. Επίσης ανέφερε ότι ως Δήμος Ηρακλείου έχουμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε και με προσωπικό και με μέσα όλες τις άλλες Υπηρεσίες σε οποιαδήποτε περιστατικό συμβεί”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει