ΔΕΥΑΗ: Τους έβαλε στην πρίζα η εισαγγελική παρέμβαση

301

Υπό την ασφυκτική πίεση που ασκεί η εισαγγελική παρέμβαση, για να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου στην πόλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη ΔΕΥΑΗ  με τους αναδόχους και τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν αναλάβει τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης τα οποία εκτελούνται αυτήν την περίοδο στην πόλη του Ηρακλείου.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος η πορεία των εργασιών, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε κάποιες περιπτώσεις. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ επισημάνθηκε για μια ακόμα φορά στους αναδόχους η υποχρέωση έντεχνης και εμπρόθεσμης εκτέλεσης των έργων, κατά τρόπο ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά πρόκειται να αντικατασταθούν περισσότερα από 250 χιλιόμετρα πεπαλαιωμένου δικτύου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργολαβίες στις περιοχές Παγκρήτιο, Χρυσοπηγή, Μασταμπάς – Θέρισσoς, ενώ  τους επόμενους μήνες αναμένεται να δημοπρατηθεί η μεγαλύτερη παρέμβαση από όλες, που αφορά στην αντικατάσταση 150 χιλιομέτρων δικτύων στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός και Δυτικά Προάστεια (Τρεις Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο),  η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει