ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ “Θωρακίζεται” ενόψει… καλωδίου

255

Με στόχο τη θεσμική θωράκισή του, ο Δήμος Μαλεβιζίου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη χάραξη της ενεργειακής στρατηγικής.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε  εν όψει της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής και των ζητημάτων που προκύπτουν από την υλοποίησή της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν από κοινού στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι. ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης. Παρών ήταν και ο συνεργάτης του κ. Ζοπουνίδη, υποψήφιος διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός κ. Πέτρος Ασμαργιαννάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, με την υπογραφή του μνημονίου ο δήμος «αποκτά ένα ακόμη στρατηγικό εταίρο και μάλιστα σε επιστημονικό επίπεδο για τη μάχη που δίνει σε σχέση με το ενεργειακό. Σαφής προτεραιότητα δίνεται στο θέμα της χωροθέτησης του σταθμού μετατροπής και το πάγιο αίτημα του Δήμου να μεταφερθεί στην περιοχή της Κορακιάς, αντί της Δαμάστας».

Πρόκειται για συνεργασία που υλοποιείται σε συνέχεια αποφάσεων που είχαν ληφθεί πρόσφατα, έπειτα από εισήγηση – πρόταση του Μενέλαου Μποκέα, τόσο στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στο πλαίσιο της Επιτροπής Ενέργειας που έχει συσταθεί στον Δήμο. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα συστρατεύτηκαν με τις θέσεις του Δήμου, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του, τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, όσο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, εκδίδοντας ανάλογες αποφάσεις και ψηφίσματα.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής στην οποία είχαν προσκληθεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των Συμβουλίων Κοινοτήτων του Δήμου, οι φορείς της Δαμάστας καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Δήμου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει