Το Υπ. Παιδείας και οι εκτρώσεις των μαθητριών

182

κ. Διευθυντά,

Επ’ ευκαιρία της αφίσας στο  σταθμό του  μετρό  με τίτλο «ήξερες ότι  – στο αγέννητο παιδί- διάλεξε την ζωή …! Κίνημα υπέρ της ζωής»  που αποσύρθηκε πάραυτα παραθέτω τα εξής:  14.000 νήπια  σφαγιάσθηκαν στη Βηθλεέμ από τον Ηρώδη μετά τη γέννηση του Χριστού. Έχουν διαρωτηθεί άραγε οι αναγνώστες πόσες εκτρώσεις κάνουν οι γυναικολόγοι στην καριέρα τους;

Η απάντηση είναι τραγική: 25.000! Να υπενθυμίσουμε ότι το έμβρυο από την σύλληψή του είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Την πιο κάτω επιστολή  για  τις εκτρώσεις  είχα αποστείλει στον ανεκδιήγητο Γαβρόγλου το 2018,  που ουδέποτε είχε απαντήσει, διότι προφανώς ροχάλιζε: «Είναι γεγονός πως στο ελληνικό σχολείο υπάρχουν τεράστια κενά στη διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής αφού- σε αντίθεση με την εκπαιδευτική πρακτική στην Ε.Ε. – εξακολουθεί να μην υφίσταται ως αυτοτελές διδακτικό αντικείμενο.

Τα αποτελέσματα τραγικά: 30.000 μαθήτριες (κάτω των 16 χρ.) υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έκτρωση από το σύνολο των 150.000 αμβλώσεων. Ταμπού και άγνοια για το σεξ απειλούν τις μαθήτριες με τεράστια αύξηση κρουσμάτων στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Με την απρόσμενη εγκυμοσύνη και την απότομη διακοπή αυτής προκαλείται αναστάτωση στο μυαλό, στις ορμόνες, στο σώμα με μακροχρόνιες ψυχολογικές επιπτώσεις και κάθετη πτώση στις βαθμολογίες.

Είναι συνεπώς απολύτως επιβεβλημένο να εισαχθεί το μάθημα της αγωγής υγείας στα σχολεία για την προαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Εάν θα έπρεπε ο υπ.Παιδείας να είχε ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των ανηλίκων μαθητριών που έκαναν εκτρώσεις, για τις πιο πάνω παραλείψεις του, αυτό θα το κρίνει ο κάθε γονέας.

Εάν όμως ένας υπουργός βρίσκεται σε βαθιά ανατολίτικη ληθαργική αφασία (που συνδυάζεται με το απαραίτητο χαμομήλι), τότε η καλύτερη συνταγή είναι η αυτόβουλος παραίτηση. Αναμένω επιβεβαίωση του υπουργού για την αποστολή (και με SMS) σε όλους τους μαθητές της σχετικής εγκυκλίου την 1η ημέρα της σχολικής περιόδου έτσι ώστε να αποφευχθούν άλλες εγκληματικές εκτρώσεις».

Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση της υπ. Παιδείας σχετικά με την πιο πάνω πρότασή μου.

 

Γεώργιος Τρανταλίδης-δικηγόρος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει