Τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος διοικητής σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ Ο Γ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

1,431

Μετά από 4 χρόνια στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Βενιζελείου, ο απερχόμενος διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στους νέους διοικητές, μιλάει στην “Π” για εκείνα που πιστεύει ότι επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας του και υπογραμμίζει ότι πάρα τις δυσκολίες έγιναν αρκετά σε επίπεδο στελέχωσης, βελτίωσης υποδομών και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη.

-Υπάρχουν «παραθυράκια» στις λίστες των χειρουργείων, αλλά και ασφαλιστικές δικλίδες για τις κομπίνες

“Μπορεί να μην φθάσαμε στο σημείο που ήθελα λόγω έλλειψης επαρκών πόρων αλλά και γραφειοκρατίας, που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση, αλλά πιστεύω ότι παραδίδουμε δύο νοσοκομεία με βελτιωμένες συνθήκες λειτουργίας” είπε.

“Βάλαμε ασφαλιστικές δικλίδες, κάποιος που θέλει να κάνει κομπίνα θα πιαστεί”

Σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο, μεταξύ άλλων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ώστε να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε μάλιστα ότι αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει απάτη, μπορεί να το κάνει, αλλά στο πλαίσιο του ελέγχου που εφαρμόζεται γρήγορα θα αποκαλυφθεί.

Έχουν “παραθυράκια” οι λίστες των χειρουργείων

Όσον αφορά τις λίστες των χειρουργείων, υπογράμμισε ότι ναι μεν ήταν μια σημαντική μεταρρύθμιση αλλά με προβλήματα στην εφαρμογή της.

“Υπάρχουν παραθυράκια που πρέπει να κλείσουν. Αυτό σημαίνει ανατροπή των κριτηρίων και μεγαλύτεροι έλεγχοι στις λίστες των ασθενών” ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι και το σύστημα των προμηθειών πρέπει γενικά να αναθεωρηθεί προς όφελος των νοσοκομείων.

“Δεν γίνεται να μονιμοποιηθούν όλοι”

Σχολιάζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων είπε ότι “πολλές φορές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις όταν για παράδειγμα ζητούν μονιμοποίηση για όλους. Ποτέ δεν καλύφθηκαν στο ΕΣΥ όλες οι μόνιμες θέσεις” είπε.

Ο κ. Τασσόπουλος πρόσθεσε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων δουλεύει σκληρά αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε υπηρεσία πάντα υπάρχουν και εκείνοι που λουφάρουν. Ωστόσο, σχολίασε ότι είναι ευγνώμων στο προσωπικό, γιατί ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του νοσοκομείου σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

“Προσπαθήσαμε ως διοίκηση να βάλουμε πάνω απ’ όλα τον ασθενή και το δημόσιο συμφέρον, γιατί αυτά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία” είπε ο απερχόμενος διοικητής.

Για τον Γιώργο Χαλκιαδάκη

Όσον αφορά τον καινούργιο διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη είπε: “Είναι ένας άνθρωπος με δυναμική προσωπικότητα, έχει γνώσεις και εμπειρία στη διοίκηση. Είχαμε μια καλή συνεργασία όταν ήταν διευθυντής στην Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η διοίκηση ενός νοσοκομείου δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου. Έχουν μεγάλη σημασία οι συνεργάτες που τον πλαισιώνουν, η εξασφάλιση κονδυλίων αλλά και η σωστή διαχείριση των χρημάτων αυτών. Ελπίζω και εύχομαι ο κ. Χαλκιαδάκης να τα πάει πάρα πολύ καλά και το ίδιο εύχομαι στον καινούργιο διοικητή του Βενιζελείου τον κ. Τερζάκη”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει