Μπερδέματα με τους… 3 Ιεράρχες

208

Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, τα μπερδέματα, όμως, μένουν για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Την Δευτέρα το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μία ανακοίνωση που ουσιαστικά καταργεί την εγκύκλιο που είχε στείλει το ίδιο πρωί στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω”.

Υπενθυμίζεται πως η εγκύκλιος ανέφερε:

“Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν   εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Β. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.”

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει