Ημερίδα για την έμφυλη βία

86

Ημερίδα με τίτλο, «Έμφυλη Βία» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, το αυτοτελές τμήμα περιφερειακού παρατηρητηρίου κοινωνικής ένταξης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται μεθαύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, από τις 9.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018 – 2020» με τη σύμπραξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς τα ζητήματα έμφυλης βίας αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο με εκτεταμένες αιτίες, συνέπειες και αποτελέσματα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία για την έκταση και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής και έμφυλης βίας και η  προώθηση καινοτόμων πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Τις διεργασίες της ημερίδας θα χαιρετίσουν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας  & Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Σπανουδάκης Κωνσταντίνος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει