Έρωτας με… εγγύηση 5 χρόνια!

160

Ο έρωτας δεν είναι το ίδιο με την αγάπη.

Ο έρωτας κρατάει λίγο γιατί είναι σαρκικός.

Και όσο κρατάει το… μέλι κρατάει και ο ερωτικός δεσμός.

Η αγάπη είναι μια βαθιά ψυχική συμπάθεια, είναι στοργή, είναι ψυχικός δεσμός, φιλία, αφοσίωση, κατανόηση, συνεννόηση, κοινά ενδιαφέροντα, πνευματική ταύτιση, γούστα, αντιλήψεις, θαυμασμός, σεβασμός, εμπιστοσύνη κ.λπ.

Αυτό το ζευγάρι με αυτή την αγάπη θα περάσει καλά και θα σογεράσουνε μαζί κι ευτυχισμένοι και ας μην αρχίσανε με έρωτα τα δεσμά τους.

Το ερωτευμένο ζευγάρι όμως όσο ερωτευμένο κι αν είναι αν δεν υπάρχουνε μεταξύ τους αυτά τα παραπάνω, αργότερα που θα βγαίνουνε στη φόρα  τα… αταίριαστα το πιο πιθανόν είναι να… ξεταιριάσουνε! Όλα θα είναι μέλι και καλά, μέχρι να υπάρχει έρωτας να βουτάνε το δάχτυλο στο μέλι… Μετά θα παραπονιούνται και θα διερωτώνται γιατί να είμαστε τόσο αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι και τώρα αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και να είμαστε δυστυχισμένοι.

Γιατί την αρχή δεν διαφωνούσαμε ούτε στα πιο σοβαρά πράγματα και τώρα διαφωνούμε και τσακωνόμαστε ακόμη και στα πιο ασήμαντα; Την αρχή ήσουνα καλός άνθρωπος, γλυκός και τρυφερός μαζί μου, πώς άλλαξες έτσι;

Μα κι εσύ ήσουνα γλυκιά, σεμνή, γλυκομίλητη, πώς άλλαξες έτσι; Δεν σ’αναγνωρίζω!

Θυμάσαι που ορκιζόμασταν αιώνιες αγάπες μέχρι τα βαθιά γεράματα και μια ζωή χαρισάμενη, με ανθούς και ρόδα στρωμένη, τώρα γιατί; Τι φταίει;… Μήπως φταίει ο έρωτας χωρίς αγάπη; Α, το βρήκατε…

Αν ήτανε και κεραυνοβόλος ακόμη χειρότερα. Αυτός… “παράγεται” μόνο από μια εμφάνιση δια μιας και από σαρκική έλξη. Δηλαδή σαν να δεις τη νύχτα τα φανάρια ενός αυτοκινήτου τα οποία σε θαμπώνουνε χωρίς να βλέπεις το υπόλοιπο. Άμα ξημερώσει και το δεις ολόκληρο και είναι σαράβαλο θα πεις με τύφλωσε το φως, “ο έρωτας”.

Γιατί αφού είμαστε ερωτευμένοι, είπαν, στα πέντε χρόνια χωρίσαμε; Μα γιατί δεν αγαπιόσαστε.

Είχατε έρωτα με… “εγγύηση” πέντε χρόνια μόνο!

Όταν σας τελείωσε ο έρωτας έπρεπε να έρθει η αγάπη, αλλά εσείς δεν είχατε τις προϋποθέσεις αυτές, σεβασμό εκτίμηση, συνεννόηση, βαθιά ψυχική συμπάθεια, αφοσίωση κ.λπ.

Όταν ερωτεύεστε ας πούμε στα μπαράκια συνήθως βοηθώντας σας και η ευφορία του ποτού με την πρώτη ματιά, λογικά θα πρέπει η δεύτερη ματιά να είναι με τους γονείς, όπως κάνουν στην Γερμανία ας πούμε όπου εκεί έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τις βλακώδεις ντροπές.

Γνώρισες μια κοπέλα ή ένα αγόρι, δεν κρύβεσαι.

Από την πρώτη μέρα κιόλας πρέπει να πάτε και στα δύο σπίτια να σας γνωρίσουνε οι γονείς για να δούνε τι μέρους του λόγου είσαστε.

Εκεί χρειάζεται η εξυπνάδα και η εμπειρία η δική σας. Να γνωρίσετε κι εσείς καλά τους γονείς και τα σόγια. Άμα δείτε ότι οι γονείς είναι αγαπημένοι, με τρόπους καλής συμπεριφοράς, με καλούς χαρακτήρες κ.λπ. τότε να ξέρεις ότι και τα παιδιά θα γίνουν καλοί γονείς, καλοί οικογενειάρχες. Έτσι γινότανε κι εδώ παλαιότερα όπου οι γονείς γνώριζαν τους άλλους γονείς και τα σόγια και σου λέγανε μ’ αυτούς ταιριάζομε, μ’ αυτούς θα ταιριάσετε κι εσείς και θα περάσετε καλά και πράγματι δεν πέφτανε έξω. Και οι δύο σάρκες δεν εχώριζαν!

Σήμερα που παίρνουν γουρούνι στο σακί, γρήγορα το λένε.

Θέμε να χωρίσομε, δεν κάνομε μαζί!…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει