ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

603

Μπλόκο στην παραχώρηση!

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά το… μπλόκο από το Υπουργείο Οικονομικών στην παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου λόγω των «παράνομων έργων στην Παραλιακή Λεωφόρο» τούς έλειπε!

Η στήλη αποκαλύπτει έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών στην Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου ζητώντας τις απόψεις της υπηρεσίας για τον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης Λιμένος Ηρακλείου και παραχώρηση τμήματος της στον Δήμο Ηρακλείου.

Στο έγγραφό μεταξύ άλλων ζητείται ενημέρωση για το “εάν έχουν εκτελεστεί παράνομα έργα ιδιωτών στην εν λόγω περιοχή”, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση, αφού, όπως είναι γνωστό, με την απόφαση 2717/2011 του ΣΤΕ ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις που αφορούν την κατασκευή του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ» καθιστώντας το επί της ουσίας παράνομο και δόθηκε εντολή στη Διοίκηση «να εφαρμόσει για το επίδικο έργο της αναπλάσεως του παραλιακού μετώπου του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού, το ισχύον στην επίμαχη περιοχή σχέδιο πόλεως»!

Κάτι το οποίο, ως γνωστόν,  δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα, ενώ εκκρεμεί και  το πρωτόκολλο κατεδάφισης του τμήματος του δρόμου που κατέλαβε αυθαίρετα τμήμα του αιγιαλού και του οποίου η εφαρμογή έχει ανασταλεί με απόφαση της γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

 

«Να μην προχωρήσετε»!

…Το έγγραφό του Υπουργείου Οικονομικών καταλήγει ότι «ύστερα από τα παραπάνω και μέχρι να ενημερωθούμε σχετικά, η Υπηρεσία μας δεν παρέχει την σύμφωνη ή μη γνώμη της για την τροποποίηση και τον επανακαθορισμό της Χερσαίας και της Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα, στην εν λόγω θέση.

Τυχόν έκδοση εγκριτικής απόφασης θα είναι μη σύννομη».  Με βάση τα παραπάνω και τα έργα στον παραλιακό δρόμο από τη λ. Καζαντζίδη έως την Αλικαρνασσό με την καταπάτηση του αιγιαλού, είναι φανερό ότι η τροποποίηση της χερσαίας ζώνης και παραχώρηση τμήματος της στον Δήμο Ηρακλείου περιπλέκεται ή ακόμα κινδυνεύει να πάει στις καλένδες. Λέτε να έχουμε και άλλα ντράβαλα;

 

Στέλιος ΚτενιαδάκηςΗ γραφειοκρατία για τον Στέλιο

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης για την τοποθέτηση του χειρουργού του Βενιζελείου Στέλιου Κτενιαδάκη στη θέση του υποδιοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η δική του ορκωμοσία στη ΔΥΠΕ Κρήτης, όπου ορκίζονται σήμερα 7 νέοι διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων του νησιού.

 

Πήρε το φλουρί

Τίποτα τυχαίο τελικά! Σε κλίμα γιορτινό και συναινετικό έκοψε χθες την πίτα της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου.

Τυχερός στην κοπή ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αγριμανάκης που πήρε το φλουρί

Τυχερός στην κοπή ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αγριμανάκης που πήρε το φλουρί και την ευχή να του πάνε όλα… δεξιά στη νέα χρονιά!

Ποιο είναι όμως το δώρο, δεν μας είπαν. Άραγε καμιά θέση… αντιδημάρχου;

 

το χάλι που υπάρχει με το σκουπίδι που έχει μαζευτεί στον Καράβολα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Το μαύρο χάλι

Αλήθεια, δεν περνά κανένας από τον Δήμο εκεί στον Καράβολα;

Δεν βλέπουν το χάλι που υπάρχει με το σκουπίδι που έχει μαζευτεί εξαιτίας της προηγούμενης κακοκαιρίας;

Τι περιμένουν για να τα καθαρίσουν;

Να έρθει η άνοιξη ή να καλοκαιριάσουμε τελείως;

 

Η Καντώ Αναστασάκη ένα εμβληματικό πρόσωπο και ιστορικό στέλεχος  για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας  έφυγε πλήρης ημερών

«Έφυγε» η Καντώ

Ήταν ένα εμβληματικό πρόσωπο και ιστορικό στέλεχος που πολλές φορές θεωρήθηκε «κλειδί» επιτυχιών για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

Η Καντώ Αναστασάκη υπήρξε παράλληλα αφανής στρατιώτης, αλλά και άτυπος σύμβουλος αρκετών πολιτικών του κόμματος, αφού η εμπειρία της ήταν τεράστια.

Για την προσφορά της μάλιστα στην παράταξη την είχαν τιμήσει πολλά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Καντώ Αναστασάκη έφυγε πλήρης ημερών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη σε όλη την πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

@patris
Με την Τουρκία, αλλά χωρίς την Ελλάδα, η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.
Οι διπλωμάτες λένε: “Αν δεν είσαι καλεσμένος στο τραπέζι, τότε μάλλον είσαι στο μενού”.
Presvis

Τι συμβαίνει με τον ΟΤΕ;

Πνέουν μένεα κατά του ΟΤΕ μερίδα κατοίκων του Γαζίου, που βρίσκονται χωρίς σταθερό τηλέφωνο και internet για τέταρτη εβδομάδα.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους δεν βρίσκουν άκρη και λύση στο πρόβλημα, που επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους.

Τα τηλέφωνα που τους έχουν δώσει δεν απαντούν και οι υποσχέσεις για επίσκεψη τεχνικού δε υλοποιούνται.

Και ενώ οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά και τα email τους για τη πληρωμή λογαριασμών που αφορούν σε τηλέφωνα που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας!

Για να δούμε τελικά πότε θα δεήσει ο ΟΤΕ να λύσει το πρόβλημά τους…

 

ΝΔ ξαναπήρε το ΤΕΕ/ΤΑΚ και έχει κάθε λόγο ο Μάξιμος Σενετάκης να χαμογελά ευτυχής δίπλα στον νέο πρόεδρο Μιχάλη Χωραφά και τον συνεργάτη και φίλο του Μιχάλη Γολοβάνη

Χάρηκαν την προεδρία

Μετά από πολλά χρόνια η ΝΔ ξαναπήρε το ΤΕΕ/ΤΑΚ και έχει κάθε λόγο ο Μάξιμος Σενετάκης να χαμογελά ευτυχής δίπλα στον νέο πρόεδρο Μιχάλη Χωραφά και τον συνεργάτη και φίλο του Μιχάλη Γολοβάνη.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής – είναι αλήθεια – όχι μόνο δεν εφησύχασε στις εκλογές του ΤΕΕ, αλλά θυμίζω ότι κατέβηκε και υποψήφιος δίδοντας ο ίδιος το σύνθημα.

 

O Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν πήγε στον πρόεδρο

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που εμπόδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στην Αμερική, όπως είθισται.

Είναι προφανώς ένα θεσμικό ολίσθημα αυτό, έπρεπε ο πρωθυπουργός να πάει στον Πρόεδρο. Αλλά αυτό είναι η μία πτυχή.

Η άλλη είναι η προφανής: Δεν τον υπολογίζει πλέον καθόλου ως πιθανό υποψήφιο Πρόεδρο τον κ. Παυλόπουλο και την επόμενη φορά που θα πάει θα του ανακοινώσει απλώς ότι τον ευχαριστεί για τη συνεργασία.

 

 

Πότε θα το πει όμως;

…Και πότε θα είναι λοιπόν; Να περιμένουμε μια εβδομάδα να μάθουμεείπε ο Θεοδωρικάκος.

«Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, επομένως μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του πρωθυπουργού» είπε.

Από το πρόγραμμα Μητσοτάκη (ταξίδια σε Πολωνία και Παρίσι) προκύπτουν οι εξής «κενές» ημερομηνίες, οι οποίες είναι «ύποπτες» για να κάνει την ανακοίνωση: Οι ημέρες ως τις 22 Ιανουαρίου, αν δεν γίνει στην ΚΟ της ΝΔ, η Κυριακή 26 Ιανουαρίου και μετά τις 30 του μηνός με αρχές Φεβρουαρίου.

Η επίσημη προθεσμία εκπνέει στις 13 του Φλεβάρη.

 

συνάντηση των κ. Μπαριτάκη, Μηλιαρά και Δοξαστάκη στο γραφείο του πρώτου στην Περιφέρεια

Δεν έβγαλαν ειδήσεις

Τους είδα χθες να τα λένε στο γραφείο του προέδρου. Από την εποχή που και οι 3 ήταν δήμαρχοι συνεργάζονταν.

Οπότε η συνάντηση για καφέ των κ. Μπαριτάκη, Μηλιαρά και Δοξαστάκη στο γραφείο του πρώτου στην Περιφέρεια δεν νομίζω ότι βγάζει είδηση. Εκτός και αν…

 

Έπιασαν και άλλη ζώνη

Ο “διάδρομος” που συνδέει την Τουρκία με τη Λιβύη και περνά πλησίον της Κρήτης μπήκε και επίσημα στους σχεδιασμούς της Άγκυρας μέσω των Navtex.

Η περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι είναι αυτή που μήνες πριν παρουσίαζε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Περιοχή η οποία βρίσκεται στον διάδρομο που “άνοιξε” με τελείως σαθρά επιχειρήματα η Τουρκία για να αποκτήσει ΑΟΖ με τη Λιβύη.

 

Τι γύρευαν στο μπαλκόνι της Περιφέρειας Κρήτης η Ελισάβετ, η Μέγκαν και ο Χάρι;

Βγήκαν στο μπαλκόνι

Τι γύρευαν στο μπαλκόνι της Περιφέρειας Κρήτης η Ελισάβετ, η Μέγκαν και ο Χάρι;

Έκανε… προσπάθεια σασμού ο Αρναουτάκης;

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα και τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν πέτυχε ο σασμός στο Ηράκλειο.

Ήταν ένα απλό, αλλά πετυχημένο φωτοσοπ του καλού φίλου Κ.  Οικ.

 

Η επίσκεψη

Ενώ στα αρχικά πλάνα της κυβέρνησης ήταν να παρουσιαστεί μόνο το σχέδιο για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, οι καθυστερήσεις που υπάρχουν, αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις υποδομές, είναι πιθανό να τροποποιήσουν τον σχεδιασμό.

Έτσι δεν αποκλείεται παράλληλα με την επίσκεψη κλιμακίου από την Αθηνά για την επίσημη έναρξη των εργασιών για το νέο διεθνές αεροδρόμιο, να γίνει μια παράλληλη επίσκεψη για όλα τα μεγάλα έργα και τον ΒΟΑΚ, παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σενάριο δεν θεωρείται υπερβολικό, μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει πως το πιθανότερο είναι οι εξαγγελίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα να γίνουν από τον ίδιο. Οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μεταξύ 22 και 27 Ιανουαρίου την Κρήτη να επισκεφθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Εκνευρισμός

Φαίνεται πως η συνεργασία υφυπουργείου Αθλητισμού- Δήμου Ηρακλείου και ΕΠΟ αποδίδει καρπούς και έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στους τοπικούς αθλητικούς παράγοντες.

Αλλιώς δεν εξηγείται η επιστολή  που έστειλε στην ΕΠΟ, με κοινοποίηση στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, η ΕΠΣΗ  που τα βάζει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «πληροφορούμαστε από επίσημες ανακοινώσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και από τα ΜΜΕ για αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο Ηράκλειο, σχετικές με τον φάκελο διεκδίκησης UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023, χωρίς σε καμία από αυτές να υπάρχει παρουσία της ΕΠΣΗ, ούτε καν ενημέρωση..». Πολύ… κλάμα.

 

Η Φώφη

Και ποιον θα προτείνει τελικά ο Μητσοτάκης με όλα αυτά τα ονόματα που ακούγονται; Εάν δεν πάει σε πολιτικό πρόσωπο τύπου Βενιζέλου, έχει τα ονόματα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, του άλλοτε προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Βασίλη Σκουρή, της επικεφαλής του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.   Αλλά ο Μητσοτάκης θέλει γυναίκα. Γυναίκα, κεντροαριστερή και… παρούσα στην κρίση ήθελε ίσως και η Φώφη. Ε, η λύση είναι μία: η Φώφη Γεννηματά! Ας κάνει την υπέρβαση ο Μητσοτάκης και θα πετύχει πολλά καλά για τον τόπο. Άσε δε που μπορεί να δει και το ΠΑΣΟΚ μια… άσπρη μέρα!

 

Δικηγόρος

Αλήθεια, ο δικηγόρος   που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δολοφόνων της Τοπαλούδη και ζήτησε την εξαίρεση όλων των γυναικών ενόρκων είναι ο ίδιος που κατέβασε αριστερό κόμμα στις εκλογές του ΔΣΑ και εμπλέκεται και στην υπόθεση Νοβάρτις; Είναι;

 

Η επένδυση

Το θέμα είναι να γίνονται επενδύσεις. Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια θεμελίωσης της νέας επένδυσης ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, με τίτλο Filia Estate, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 30 μήνες.  Γενικά οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα ωφεληθούν είτε μένουν στην Αυγενική, είτε στο Βενεράτο, είτε στα Κεράσια. Επειδή όμως αναζητούν την ακρίβεια, διευκρινίζουν πως το σημείο στο οποίο υλοποιείται η επένδυση ανήκει στην Αυγενική.

 

Πρόσβαση

Όπως μου μετέφεραν, η γνωστή ακτιβίστρια κ. Γ. Ξημεράκη πριν από τις γιορτές είχε στείλει επιστολή στη Λότζια με την οποία έθετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα στις δημοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς το ασανσέρ είναι μπλοκαρισμένο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι λειτουργεί κανονικά.  Προφανώς είναι περιττό να πούμε ότι τέτοιας φύσεως θέματα δεν έπρεπε καν να υπάρχουν, διότι είναι ανεπίτρεπτα και μας εκθέτουν ποικιλοτρόπως ως κοινωνία…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει