Απαραίτητα τα έργα συντήρησης στην Ακαδημία

135

Απαραίτητα είναι τα έργα συντήρησης και αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων που στεγάζονται στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία.

Το παραπάνω τονίστηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον  Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου,  με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 53ου και 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, που συστεγάζονται με το 2ο ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό, στο ιστορικό κτήριο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο κοινοτικός σύμβουλος του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κώστας Λιάπης. Όπως τονίστηκε, ο πολύχρονος αγώνας έφερε αποτέλεσμα έτσι ώστε η μελέτη στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας να έχει ολοκληρωθεί και να έχει ενταχθεί το έργο στον Προϋπολογισμό του 2020.

Η αγωνία των γονιών τώρα είναι  ο χρόνος  έναρξης και εκτέλεσης των εργασιών να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μην κωλυσιεργήσει (όπως έγινε με το άλλο ιστορικό συγκρότημα του Καπετανάκειου).

Για να εξασφαλιστεί η ταχεία αποπεράτωσή του έργου απαιτείται η εξασφάλιση ολόκληρου του ποσού χρηματοδότησης από το Δήμο, η εργολαβία του έργου να μην τμηματοποιηθεί όπως συνηθίζεται, αλλά να ανατεθεί σε έναν εργολάβο και τέλος να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, σημείωσαν οι γονείς.

Στη συζήτηση με τα ΔΣ του Συλλόγων Γονέων ο Δημήτρης Βρύσαλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “οι ευθύνες είναι διαχρονικές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε δημοτικό επίπεδο. Πράγματα τα οποία πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής: τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι λειτουργίες της πόλης αποτελούσαν και αποτελούν κόστος.

Δεν μπορεί να έχουμε 54 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στον Δήμο και να έχουμε σχολεία χωρίς καυστήρες και με σάπια καλοριφέρ. Όλα αυτά τα προβλήματα δεν διαχωρίζονται σε αυτά του δήμου και τα άλλα, τα κεντρικά.

Πολιτικά είναι τα θέματα. Και ξεκινούν από το ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγουμένη δημοτική Αρχή έχουν αποδεχτεί να περάσουν στην ευθύνη του Δήμου τα σχολεία, άρα και το κόστος συντήρησής τους, χωρίς εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση.

Γι αυτό έχουν αφήσει τα σχολεία της πόλης σε αυτήν την κατάσταση, γι’ αυτό καλά κάνετε και σεις οι γονείς και αγωνίζεστε για να αλλάξει αυτό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει