Κέντρο πολιτικής προστασίας ο “Φάρος”

454

Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο δημοτικό ακίνητο του πρώην Φάρου, προτείνει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός με σχετική εισήγηση του την οποία έχει καταθέσει προς συζήτηση.

Όπως είναι γνωστό μετά τις αποτυχημένες απόπειρες μίσθωσης του χώρου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εντάχθηκε η ανάθεση μελέτης αποκατάστασης και αξιοποίησης του σημαντικού αυτού δημοτικού ακινήτου το οποίο μπορεί να καλύψει λειτουργικές υπηρεσιακές ανάγκες.

Ο κ. Παττακός τονίζει ότι ο χώρος αυτός που κυριολεκτικά έχει λεηλατηθεί, με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να φιλοξενήσει υπηρεσίες του δήμου, δημοτική αστυνομία, πολιτική προστασία και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων που θα μπορεί να στεγάσει όλα τα τηλεφωνικά κέντρα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης προκειμένου να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο κέντρο (112) σε τακτική βάση.

Επίσης στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις καταχωρημένες και ενεργές εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας προβλέπουμε από ένα γραφείο στην κάθε μια με σκοπό να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργή υποστήριξη του εθελοντισμού και την άμεση συνεργασία.

Παράλληλα μπορεί να προβλεφθεί κοινός αποθηκευτικός χώρος για τον εξοπλισμό που διατίθεται για χρήση στις εθελοντικές ομάδες ώστε να είναι συγκεντρωμένος σε ένα σημείο και να χρησιμοποιείται ορθολογικά.

Όπως είναι γνωστό, μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στραφεί  στη λογική της ιδιωτικοποίησης της έκτασης μέσα από τη διαδικασία της μακροχρόνιας ανάθεσης του ακινήτου  σε ιδιώτη (ο οποίος θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει το χώρο, να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες υποδομές για την αξιοποίησή του ώστε από την επένδυση αυτή,  να αποδίδονται έσοδα στο δημοτικό ταμείο) η Λότζια έχει επιστρέψει στα αρχικά της σχέδια.

Στο πλαίσιο αυτό μέσα από μια μελέτη που πρόκειται να ανατεθεί θα εξεταστεί το πως μπορεί η έκταση αυτή καταρχήν να αξιοποιηθεί για να εκτονωθεί μέρος της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται ο Δήμος Ηρακλείου  για τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει