Στο… μυαλό της Σχοιναράκη για Πολιτιστικό και καταστήματα

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΝΑΛ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Π» ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ

1,051

Πρότυπα γαστρονομικών κέντρων σχεδιάζει να καταστήσει όλα τα καταστήματα εστίασης του δήμου, η νέα πρόεδρος της ΔΕΠΑΛΑΝ κ. Ευαγγελία Σχοιναράη Ηλικάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Πολιτιστικό Κέντρο θα αναπτύξει διευρυμένο Παγκρήτιο χαρακτήρα ώστε να λειτουργήσει ως φυτώριο καλλιτεχνών και δημιουργίας.

Την ίδια στιγμή κάνει και τις κινήσεις της στον κρίσιμο τομέα του Συνεδριακού Τουρισμού, που αποτελεί μια από τις σημαντικές προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί η γιγαντωμένη πλέον σε εύρος δραστηριοτήτων ΔΕΠΑΝΑΛ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της δημοτικής επιχείρησης κ. Ευαγγελία Σχοιναράη Ηλικάκη ανοίγει τα χαρτιά της σήμερα στην «Π» αποκαλύπτοντας τα σχέδια της για τα βήματα που δρομολογούνται και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Η νέα πρόεδρος της ΔΕΠΑΛΑΝ κ. Ευαγγελία Σχοιναράη Ηλικάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο
Η κ. Σχοιναράκη ατενίζει με αισιοδοξία από το “Μαρτινέγκο” το μέλλον του Πολιτιστικού Κέντρου

Μια νέα πραγματικότητα

«Η δυναμική της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι παρεμβάσεις και η προσφορά της στις τοπικές κοινωνίες αναδεικνύονται μέσα από το δύσκολο, οφείλω να ομολογήσω, έργο και τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ενοποιημένη πλέον ΔΕΠΑΝΑΛ» τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» η κ. Σχοιναράκη.

Η ίδια σημειώνει ότι πρόκειται για «ένα νέο δυναμικό φορέα ο οποίος ενσωμάτωσε μια πλειάδα δραστηριοτήτων, που ξεκινούν από τις επισιτιστικές υπηρεσίες, τα τεχνικά έργα, την διαχείριση χώρων στάθμευσης στην σημαντικότερη πύλη εισόδου των επισκεπτών της Κρήτης , το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης και τέλος το στολίδι του Ηρακλείου το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο. Η διοίκηση μας ανέλαβε την ευθύνη όλων των παραπάνω έχοντας κατά νου, πως οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η επιχείρηση δεν υπάρχουν περιθώρια να αποκλίνουν  από το να ικανοποιήσουμε όλους τους δημότες του Ηρακλείου και τους επισκέπτες του τόπου μας.

Επειδή ο κυρίαρχος στόχος είναι η επιτυχία του εγχειρήματος , η συνεργασία με όλους είναι απαραίτητη και με αυτό το γνώμονα ξεκινήσαμε πριν περίπου ένα μήνα με εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς , όλοι μπορούν να συμβάλλουν με σκέψεις, προτάσεις, ιδέες, γιατί ο τόπος μας έχει δυνατότητες και με τη σύνθεση όλων μπορούμε να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε».

Όπως σημειώνει η κ. Σχοιναράκη οι δύο δημοτικές επιχειρήσεις η μεν ΔΕΠΤΑΗ στο Ηράκλειο, και η δε ΔΕΠΑΝΑΛ στη Νέα Αλικαρνασσό στο παρελθόν ανέπτυξαν μια σπουδαία δυναμική και πρόσφεραν ένα πολύ σημαντικό  έργο σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους. Η συνένωση τους είναι ένα σπουδαίο γεγονός, καθώς ενοποιήθηκαν σε μια υπερδομή, που ίσως είναι η δυναμικότερη σε εύρος πεδίου δραστηριοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε αυτή τη φάση εξελίσσεται μια σημαντική προσπάθεια να αξιοποιηθεί το προσωπικό λειτουργικά, χωρίς επικαλύψεις, με βάση την εμπειρία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες του, στη κατάλληλη θέση, ώστε να παραχθεί ένα πολυεπίπεδο έργο που θα μπορεί να καλύψει και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος

Την ίδια στιγμή έχει όπως τονίζει η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επεξεργασίας σχεδίου για το τι θα γίνει στην έκταση που σήμερα αναπτύσσεται το πάρκινγκ της ΔΕΠΑΝΑΛ όταν μεταφερθεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι. «Είναι φανερό ότι η μετακίνηση αυτή που σχεδιάζεται σε προοπτική 5ετίας, θα επιφέρει μια νέα πραγματικότητα και θα αλλάξει δραστικά τα δεδομένα και στη βάση αυτή θα πρέπει να υπάρξει μια προετοιμασία και ετοιμότητα από την πλευρά της ΔΕΠΑΝΑΛ για την επόμενη μέρα».

Οι προκλήσεις του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

Η νέα πρόεδρος της ΔΕΠΑΛΑΝ κ. Ευαγγελία Σχοιναράη Ηλικάκη«Θέλουμε το Πολιτιστικό Κέντρο να γίνει φυτώριο καλλιτεχνών, ταυτόχρονα όμως θέλουμε όσοι επιλέγονται να δουλέψουν μαζί μας να σεβαστούν απόλυτα τα οράματα τα θέλω και τα χρήματα των πολιτών του δήμου Ηρακλείου». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Σχοιναράκη σημειώνοντας τον πολυδύναμο χαρακτήρα της ΔΕΠΑΝΑΛ που καλείται να εφορμήσει στο μέλλον μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο δραστηριοτήτων που έχει στους τομείς ευθύνης της.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «έχουμε την πολύτιμη περιουσία, που αποτέλεσε όραμα δεκαετιών της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, που δεν είναι άλλο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό. Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία δομή χτισμένη σε μια τεράστια έκταση 5.500 τ.μ. στην οποία οι κτηριακές υποδομές αναπτύσσονται σε 28.500τ.μ.

Η θέση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της πόλης αφού «πατάει» επάνω στον ιστορικό ιστό αγναντεύοντας το ιστορικό Μαρτικέγκο, τον τάφο Καζαντζάκη, και τα ενετικά τείχη, που αποτελούν σπουδαία κληρονομιά του ιστορικού αποθέματος του Ηρακλείου.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που δρομολογείται με την καλλιτεχνική σφραγίδα του Μ.Μιχαηλίδη στον τομέα του πολιτισμού,  είναι σημαντικό ζήτημα να αναπτυχθεί αντίστοιχη δραστηριότητα και σε σχέση με τη συνεδριακή λειτουργία του χώρου, που μπορεί να γίνει  ταυτόχρονα γαστρονομικό κέντρο αφού διαθέτει τεράστιους χώρους για εστίασης. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή γίνονται συντονισμένα βήματα συζητήσεις με φορείς και πρόσωπα, και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα λειτουργικό πλάνο ετήσιο αλλά και τετραετίας όπου θα αποτυπώνεται το όραμα της Δημοτικής Αρχής και διοίκησης ΔΕΠΑΝΑΛ.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν ήδη διαμορφωμένοι χώροι 1000 τ.μ. για τη δημιουργία εστιατορίου και καφέ το οποίο θέλουμε να διαμορφώσουμε κατά τα πρότυπα του Μουσείου Αθηνών, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και στη συνέχει να απολαύσει το γεύμα του ή τον καφέ του θαυμάζοντας το μνημείο. Κατ΄ αντιστοιχία θέλουμε να διαμορφώσουμε χώρους εστίασης υψηλών προδιαγραφών ικανών να στηρίξουν την πλούσια πολιτιστική και συνεδριακή δράση που δρομολογούμε, σε ένα χώρο που βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση απέναντι από το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου».

Σε ό,τι αφορά στη συνεδριακή δραστηριότητα του Πολιτιστικού Κέντρου, όπως εξηγεί η κ. Σχοιναράκη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια αδιάκοπη διαδικασία συνεργασιών αφού ο στόχος που έχει τεθεί είναι η Κρήτη εκτός από τον Πολιτιστικό και Γαστρονομικό τουρισμό, να ανοίξει πανιά και στο Συνεδριακό τουρισμό που αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση την οποία καλείται να διαχειριστεί.

 

Cafe Μαρίνα

Πρότυπα γαστρονομικά κέντρα τα καταστήματα εστίασης του δημου

Ένα συγκροτημένο σχεδιασμό επεξεργάζεται η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ ώστε τα  καταστήματα εστίασης του δήμου πρέπει να λειτουργούν ως  πρότυπα γαστρονομικών κέντρων με αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό όπως εξηγεί η κ. Σχοιναράκη έχουν γίνει συναντήσεις και επαφές με τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες της ΔΕΠΑΝΑΛ στους οποίους έχουμε δώσει κατεύθυνση για το πως πρέπει να διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος όλων των καταστημάτων εστίασης είτε μιλάμε για το Μαρίνα ή το Γεροπλάτανο ή την ΟΑΣΗ, ώστε να παρουσιάζουν μια αναβαθμισμένη εικόνα.

Παράλληλα όμως με όλα αυτά γίνεται μια αντίστοιχη προσπάθεια και στο κρίσιμο ζήτημα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Όπως τονίζει η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ «κύριος στόχος μας είναι να επενδύσουμε στις αναγκαίες δομές για τον συγχρονισμό των λειτουργιών όλων των επιχειρηματικών δράσεων ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι εφάμιλλες του σκληρού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε.

Σε μια επιχείρηση, ιδιαίτερα επισιτισμού, η ηλεκτρονική διασύνδεση αποθήκης (που πρέπει να είναι ενιαία), ταμείων, προμηθειών και του λογιστηρίου, επιβάλλεται. Δίνει καλύτερα αποτελέσματα, διευκολύνει τους εργαζόμενους προστατεύοντας τους ταυτόχρονα, αλλά και την επιχείρηση.

Γίνεται λοιπόν, από την πλευρά μας, αναδιάρθρωση των βασικών λειτουργιών της επιχείρησης , ενοποιούνται οι αποθήκες, ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής που παρέχει η αγορά. Παράλληλα ενοποιούμε όλες τις επιμέρους λειτουργίες ώστε να είναι άμεσος και αποτελεσματικός ο έλεγχος της απόδοσης κάθε διεύθυνσης αλλά και κάθε επιμέρους μονάδας.

Αντικειμενικός μας σκοπός είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης της επιχειρήσεις η οποία μπορεί να αποτιμηθεί όχι μόνο σε κερδοφορία αλλά και σε πολιτιστική, ψυχαγωγική προσφορά για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Ξέρω ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο  και δύσκολο, αλλά θα διαθέσουμε ως νέα διοίκηση, όλες μας τις δυνάμεις και την εμπειρία για να πετύχει, γιατί το Ηράκλειο το αξίζει και οι πολίτες το δικαιούνται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει