12 νεκροί και τουλάχιστον 17 αγνοούμενοι

ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ

191

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι του ναυαγίου που έγινε το Σάββατο, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα κανείς δεν είχε εντοπιστεί.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σωστικές δυνάμεις για  τους πρόσφυγες που επέβαιναν στη λέμβο η οποία ανατράπηκε και βυθίστηκε. Πρόκειται για  τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και ένα ελικόπτερο.

Ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι σίγουρος, καθώς κάποιοι από τους διασωθέντες δηλώνουν ότι στη λέμβο επέβαιναν 50 άτομα και κάποιοι άλλοι ότι ήταν 53. Άρα, στην πρώτη περίπτωση οι αγνοούμενοι είναι 17 και στη δεύτερη 20.

Οι 21 διασωθέντες (20 άνδρες και μια γυναίκα) μεταφέρθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο Πρέβεζας για εξετάσεις, ωστόσο οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους. Ακόμα και αυτοί που αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα, φαίνεται ότι αυτά δεν είναι σοβαρά.

Το βράδυ του Σαββάτου 14 άτομα βγήκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που ετοίμασε η δημοτική Αρχή Πρέβεζας, ενώ για νοσηλεία παρέμειναν επτά άτομα.

Τα πτώματα των 12 προσφύγων (10 άνδρες και 2 γυναίκες) θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση διασωθέντων και νεκρών, οι περισσότεροι είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί και Σύροι. Την προανάκριση διεξάγει η λιμενική Αρχή Πρέβεζας και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν για το τραγικό αυτό ναυάγιο είναι πολλές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει