Τα νέα ανασκαφικά ευρήματα σε Ίτανο – Ανάβλοχο

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

302
Η αρχαία πόλη Ίτανος

Συνεχίζεται τον Ιανουάριο ο Κύκλος Αρχαιολογικών Διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που παρουσιάζει στο κοινό σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για νέα ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη.

Οι ανασκαφές στον Ανάβλοχο
Οι ανασκαφές στον Ανάβλοχο είναι το θέμα της μιας διάλεξης

Με αφορμή την επιτυχημένη αρχαιολογική έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα –Ελεύθερνα–Κνωσός», που διοργανώθηκε στο Μουσείο το 2018, ο νέος κύκλος διαλέξεων αφορά στις πολυσχιδείς ανασκαφικές και ερευνητικές δραστηριότητες των Εφορειών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, καθώς και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και του Πανεπιστημίου Κρήτης που δραστηριοποιούνται στη μεγαλόνησο.

Οι νέες διαλέξεις εντάσσονται στους Κύκλους Αρχαιολογικών Διαλέξεων με θέμα την έρευνα που πραγματοποιούν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας και τα ελληνικά και ξένα ιδρύματα, τους οποίους διοργανώνει το μουσείο τα τελευταία χρόνια, με ελεύθερη είσοδο για το επιστημονικό αλλά και το ευρύ κοινό. Από το 2013 έχουν φιλοξενηθεί αρχαιολόγοι των Εφορειών Αρχαιοτήτων της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδος.

Όλες οι επιστημονικές ανακοινώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διαλέξεων δημοσιεύονται κατόπιν στη σειρά «Αρχαιολογικές Συμβολές», που εκδίδεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Οι ανακοινώσεις του Κύκλου Διαλέξεων 2019-2020 θα δημοσιευθούν στη συγκεκριμένη σειρά υπό τον γενικό τίτλο «Κρήτη».

 

Ευρήματα από τον Ανάβλοχο
Ευρήματα από τον Ανάβλοχο

Πρόγραμμα Ιανουαρίου

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 (ώρα έναρξης 19:00): Καθηγητές Didier Viviers και Aθηνά Τσιγγαρίδα, «Η Ύστερη Κλασική και Ελληνιστική Νεκρόπολη της Ιτάνου». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

— Δευτέρα  20 Ιανουαρίου 2020 (ώρα έναρξης 19:00): Florence Gaignerot-Driessen (Διευθύντρια Προγράμματος Αναβλόχου Νομού Λασιθίου), «Πριν από την πόλη: Πρόσφατες ανακαλύψεις στον Ανάβλοχο Λασιθίου».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει