ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Επιμένουν στη μονιμοποίηση οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

150

Επιμένει στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Μεταξύ άλλων τονίζει σε ανακοίνωσή του: “Η διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση μειώνει, για άλλη μια φορά, την κρατική χρηματοδότηση και ανακοίνωσε την επέκταση των συμπράξεων δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα, αξιοποιώντας και την πρόταση του ΠΙΣ για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Τον δρόμο για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια «άνοιξε» η προηγούμενη κυβέρνηση, που προώθησε την ανάπτυξη του ελληνικού DRG (Κοστολόγηση Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών), που ήταν βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών”.

Για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους για την κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν:

“Διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ξεκινώντας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αξιοποιούν τον νόμο Κατρούγκαλου και τους υπόλοιπους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, για να προωθήσουν τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για την εφαρμογή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης των τριών πυλώνων.

  • Ο πρώτος «δημόσιος» πυλώνας της κύριας σύνταξης, με 40 χρόνια δουλειάς θα αποδίδει ως σύνταξη το 27% – 30% του μέσου μισθού.
  • Ο δεύτερος πυλώνας θα περιλαμβάνει τις σημερινές επικουρικές συντάξεις, θα λειτουργεί με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και το ύψος της σύνταξης θα καθορίζεται από τις «αποδόσεις» των «επενδύσεων» των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων.
  • Ο τρίτος πυλώνας είναι αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση, χωρίς την παραμικρή εγγύηση για το ύψος της παροχής που θα πάρουν τελικά όσοι εργαζόμενοι πληρώνουν πρόσθετες εισφορές”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει