Απόλυτο αφεντικό ο Μπούσης

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Μ.Κ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

155

Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στη χθεσινή  συνεδρίαση του πιστοποίησε τη μερική κάλυψη κεφαλαίου κατά το ποσό του 1.158.600 ευρώ (από το συνολικό 1,5 εκ ευρώ) με έκδοση 38.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με αξία έκδοσης 30,00 ευρώ και αξία κτήσης 33,00 ευρώ, κατόπιν της από 19/12/2019 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας.

Ο λόγος που καλύφθηκε το ποσό που αναγράφεται στην ανακοίνωση είναι τυπικός. Οι μέτοχοι είχαν δικαίωμα ως το Σάββατο 4/1 να καλύψουν το ποσό της αύξησης ανάλογα με το ποσοστό τους.

Ο Μιχάλης Μπούσης το έκανε από την πλευρά του, όπως είχε δεσμευτεί. Αντίθετα η οικογένεια Παλυβού δεν έβαλε τα χρήματα που αναλογούσαν στο ποσοστό που κατείχε. Σύμφωνα με το νόμο από την στιγμή που εξέπνευσε η προθεσμία οι υπόλοιποι μέτοχοι (ή και τρίτοι) είχαν δικαίωμα μόνο την επόμενη μέρα(Κυριακή 5/1) να πάρουν μέρος στην αύξηση, βάζοντας χρήματα και αυξάνοντας το ποσοστό τους.

Ο κ. Μπούσης όπως είχε δεσμευτεί έβαλε εντός προθεσμίας τα χρήματα που απαιτούνταν για  να καλυφθεί η αύξηση αλλά λόγω της διπλής αργίας (Κυριακή και Φώτα) το έμβασμα από ΗΠΑ φάνηκε εκπρόθεσμα.

Αυτή την στιγμή τα χρήματα έχουν φανεί στον λογαριασμό της ΠΑΕ και για το τυπικό μέρος θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την μετοχοποίηση και των χρημάτων που έβαλε έξτρα ο μεγαλομέτοχος. Όπως προκύπτει, μοναδικός χρηματοδότης και αφεντικό στην ομάδα είναι ο Μιχάλης Μπούσης. Έτσι κι αλλιώς αυτός ήταν από την αρχή της σεζόν, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει