Ζητούν συνάντηση

110

Νέο αίτημα για πραγματοποίηση συνάντησης με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και την αρμόδια υφυπουργό για τα θέματα της πρωτοβάθμιας, Σοφία Ζαχαράκη, υπέβαλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία, που έχει απευθύνει επανειλημμένα το αίτημα για συνάντηση από τον περασμένο Νοέμβριο, τονίζει σε σχετική επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου ότι τα ζητήματα που χρονίζουν και αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις υποδομές, τη χρηματοδότηση, τα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία και τα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και ζητήματα που διαρκώς ανακύπτουν, σχετικά με τις προκηρύξεις των μόνιμων διορισμών και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση είναι πολλά.

«Η απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας να τα συζητήσει διεξοδικά με το αρμόδιο, δημοκρατικά εκλεγμένο, συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί 70.000 εκπαιδευτικούς – μέλη του, μόνο προβλήματα δημιουργεί», σχολίασε στην επιστολή της η ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία σημείωσε ότι περιμένει ανταπόκριση από πλευράς υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι η αναλυτική συζήτηση των ζητημάτων και η από κοινού αναζήτηση λύσεων «μόνο οφέλη στη δημόσια εκπαίδευση έχει να προσφέρει».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει