Συνεπιμέλεια τέκνων στο νέο οικογενειακό δίκαιο

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

347

Αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ρύθμιση για τη δυνατότητα συνεπιμέλειας των τέκνων και στους δύο γονείς, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι κύριος στόχος της μεταρρύθμισης θα είναι η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας, ώστε να προστατεύονται τα συνταγματικά δικαιώματα και των δύο γονιών, αλλά και τα συμφέροντα των παιδιών.

«Είναι πλέον αρκετά ώριμη η στιγμή και η πραγματικότητα, για να ανοίξουμε έναν γόνιμο διάλογο, να εξετάσουμε και να καταλήξουμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε, μέσα από την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου την κακή χρήση της επιμέλειας που οδηγεί στην αποκοπή του παιδιού από τον ένα γονέα, με αποτέλεσμα το συμφέρον του- που όλοι επικαλούμαστε- να πηγαίνει περίπατο», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κοινωνικά και νομικά απαράδεκτο να είναι αποκομμένος ο ένας γονέας από το παιδί του», τονίζοντας ότι παραβιάζονται έτσι τα δικαιώματα πρωτίστως των παιδιών και μετά των γονέων.

«Είναι κρίμα. Tα οικογενειακά δράματα επιτείνονται. Για έβδομη φορά θέτω στη Βουλή το ζήτημα της συνεπιμέλειας τέκνων. Καλώ τη νέα κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά και γονείς», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος.

«Χρέος μας είναι να νομοθετήσουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που θα σέβεται απόλυτα τα συνταγματικά δικαιώματα γονέων, αλλά και το πραγματικό συμφέρον των παιδιών με την απρόσκοπτη διαμονή και επαφή τους και με τους δύο γονείς είτε είναι διαζευγμένοι, είτε σε διάσταση», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής τη σύσταση ειδικής ομάδας για την αναθεώρηση των επίμαχων διατάξεων και ότι: «Φιλοδοξούμε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει