Κλειστά σχολεία

921

Ο Ηφαιστίωνας συνεχίζει να ταλαιπωρεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές αφού η σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» το Ηράκλειο έφερε στην επιφάνεια σημαντικά προβλήματα σχολικής στέγης.

Χθες, έμεινε κλειστό το 7ο Λύκειο Ηρακλείου, όπου υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης του σχολείου. Σήμερα, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

Ακόμα, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Νίκου Αγγελάκη, το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Παρασκευή, και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, λόγω επειγουσών τεχνικών εργασιών.

Το σχολείο στεγάζεται σε κτήριο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η διεύθυνση του σχολείου είχε πρόσφατα συνάντηση με την αντιπρυτανεία του Ιδρύματος για να συζητήσουν για θέματα λειτουργικότητας του κτηρίου.

Μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές, οι καθηγητές είδαν ότι είχε συσσωρευτεί μία λίμνη στο ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα μία αίθουσα να πλημμυρίσει. Τα παιδιά μοιράζονταν σε άλλες αίθουσες για να κάνουν μάθημα.

Παράλληλα, υπήρχαν προβλήματα με τον καυστήρα, η θέρμανση λειτουργούσε κανονικά, όμως, σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία, όπως το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου τα μπουφάν είναι απαραίτητα και μέσα στις σχολικές τάξεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει