Ετούτο τον μήνα θα δείξει η χρονιά για την Κρήτη 

ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ

336

Οι τουριστικοί φορείς έχουν στραμμένο το βλέμμα στη νέα τουριστική σεζόν με αισιοδοξία, καθώς τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και η Κρήτη παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, ωστόσο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η εικόνα θα γίνει πιο ξεκάθαρη αναφορικά με τις προσδοκίες που πρέπει να έχουμε για το 2020.

“Αρχίζουν οι τουριστικές εκθέσεις και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούμε να ξέρουμε με περισσότερη σαφήνεια πώς θα κυλήσει η καινούρια σεζόν”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παραμένει το κενό της Thomas Cook και το πώς θα καλυφθεί.

 

Ξενοδοχείο
Μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι πιο σαφής η εικόνα για την κίνηση της νέας τουριστικής σεζόν

Αύξηση πτήσεων

Εντωμεταξύ η Jet2 αυξάνει από 38 σε 46 τις εβδομαδιαίες πτήσεις της για την Κρήτη και η TUI επενδύει σε ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Η Jet2.com και η Jet2holidays πρόσθεσαν πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις στο “εξαιρετικά διευρυμένο” πρόγραμμα της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2020.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επέκταση αυτή υπογράμμισε τη ”δέσμευσή της στην Ελλάδα, την οικονομία της και την τουριστική της βιομηχανία”.

”Με πολλαπλές εβδομαδιαίες πτήσεις σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, αυτό σημαίνει ότι οι ανεξάρτητοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να προσφέρουν στους παραθεριστές πλήρη ευελιξία για το πόσο χρόνο επιλέγουν να κάνουν διακοπές”, δήλωσε η Jet2.

Η Jet2 προσλαμβάνει νέο προσωπικό για να στηρίξει τα σχέδια επέκτασής της στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να συνεργαστεί με τους ξενοδόχους και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την προώθηση της χώρας. Η Jet2 θα επιχειρεί συνολικά σε 14 ελληνικούς προορισμούς και έχει ξεκινήσει πάνω από 12 νέες διαδρομές προς πώληση για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε περίοδο αιχμής, η Jet2 θα λειτουργήσει περισσότερες από 220 εβδομαδιαίες πτήσεις, αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι, με πάνω από 70 νέες εβδομαδιαίες υπηρεσίες διαθέσιμες για κράτηση μέσω πρακτόρων.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσθέσει χωρητικότητα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αύξηση των πτήσεων προς Κέρκυρα από 20 σε 30 την εβδομάδα, προς Κρήτη από 38 σε 46, και προς Ζάκυνθο από 24 σε 30. Η Jet2holidays, εν τω μεταξύ, προσφέρει περίπου 5.000 ξενοδοχεία (δύο έως πέντε αστέρων) στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Περισσότεροι Νορβηγοί στο περίπτερο της Κρήτης στην έκθεση

Περισσότεροι Νορβηγοί αναμένεται να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας με δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αυτό προέκυψε στη διεθνή τουριστική έκθεση Reiselvsmessen στο Όσλο της Νορβηγίας, στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με περίπτερο και συνεκθέτες την περιφέρεια Κρήτης και την περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Από τις συναντήσεις του προϊσταμένου της υπηρεσίας EOT Σκανδιναβίας Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε ότι το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, παρ’ ότι η Νορβηγία θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

Η TUI στην Κρήτη

Πρώτη επιλογή προορισμού κοντινής απόστασης για το καλοκαίρι του 2020 είναι η Ελλάδα για τους Αυστριακούς, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η TUI Αυστρίας.

Όπως αναφέρεται, ο τουρ οπερέιτορ με ηγετική θέση στη χώρα μας αναπτύσσει περαιτέρω τα δικά του brand και κόνσεπτ.

Συνολικά, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3.600 ξενοδοχεία περίπου στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2020 θα προσφέρονται και νέα όπως το Robinson Club Ierapetra στην Κρήτη. Στο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων περιλαμβάνονται επίσης μονάδες που θα προσφέρονται στο μέλλον αποκλειστικά από την TUI όπως το πρώην Sentido Hotels Atlantica Mikri Poli Crete, το Atlantica Carda Beach στην Κω, το Turan Prince και το πρώην Cook’s Club Crete, σήμερα The Z Club Crete.

Στο πρόγραμμα του 2020 για Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται 100 πτήσεις την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 16 αποκλειστικά μέσω κρατήσεων της TUI, σε νησιωτικούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος.

Η ΤUI θα προσφέρει συνολικά, σε όλους τους προορισμους της, 100 επιπλέον ξενοδοχεία το 2020, ενώ συνεχίζει να δίνει έμφαση στο τμήμα εμπειριών που συνοδεύουν τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει