ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Αντιδρούν οι πυροσβέστες στο σχέδιο νόμου

2,982

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία, για το οποίο μάλιστα υπήρξε χθες συνάντηση των περιφερειαρχών της πυροσβεστικής με το γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης Α. Φραγκιδάκης σε δηλώσεις του στην «Π» τόνισε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις καθώς δεν προβλέπεται η ύπαρξη βαθμολογίου για το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ισχύει στην Αστυνομία, το Λιμενικό σώμα και το Στρατό.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδικία σε βάρος των πυροσβεστών. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο κι αυτό που ισχύει και στα άλλα Σώματα Ασφαλείας» δήλωσε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Όπως εξηγεί,  δεν υπάρχει η δυνατότητα για βαθμολογική εξέλιξη στον πυροσβέστη σήμερα, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο μισθολογικό τομέα.

«Το νέο μισθολόγιο, το οποίο ισχύει από 1/1/2017 βασίζεται στη βαθμολογική κατάταξη του προσωπικού. Αυτό μας αδικεί γιατί ο μισθός σχετίζεται με το βαθμό που δεν υπάρχει εξέλιξη με αυτό που προωθείται».

Πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είναι να υπάρξει βαθμολογική εξέλιξη για τους χαμηλόβαθμους πυροσβέστες μέχρι το βαθμό του αντιπυράρχου με την ανάλογη μισθολογική εξέλιξη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει