Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες

509

Ποιες είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο;

Η σχετική λίστα με τους πιο ασφαλείς αερομεταφορείς ανά την υφήλιο δημιουργήθηκε από την AirlineRatings.com, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τουλάχιστον 405 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και συντάσσει έναν ετήσιο κατάλογο αυτών που θεωρούνται ασφαλέστερες.

Η Qantas κατέλαβε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρείας παγκοσμίως από το 2014 έως το 2017. Το 2018, η AirlineRatings δεν μπορούσε να βρει ξεκάθαρο «νικητή» και έτσι έβγαλε μια λίστα στην οποία συμπεριέλαβε τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές με αλφαβητική σειρά.

Αλλά φέτος η Qantas επέστρεψε στην κορυφή. Για την τελική κατάταξη λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες όπως έλεγχοι από υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών και κυβερνητικούς φορείς, οι καταγραφές συντριβών και σοβαρών περιστατικών, η ηλικία του στόλου των αεροσκαφών, η οικονομική κατάσταση, η εκπαίδευση των πιλότων κ.ά.

Ωστόσο, δεν λαμβάνονται υπόψη ασήμαντα περιστατικά, καθώς «όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τέτοια περιστατικά κάθε μέρα», σύμφωνα με τον  αρχισυντάκτη του ιστότοπου που εδρεύει στην Αυστραλία.

Ποιες είναι:

 1. Qantas
 2. Air New Zealand
 3. EVA Air
 4. Etihad Airways
 5. Qatar Airways
 6. Singapore Airlines
 7. Emirates
 8. Alaska Airlines
 9. Cathay Pacific
 10. Virgin Australia
 11. Hawaiian Airlines
 12. Virgin Atlantic
 13. TAP Air Portugal
 14. SAS
 15. Royal Jordanian
 16. Swiss
 17. Finnair
 18. Lufthansa
 19. Aer Lingus
 20. KLM

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η απουσία ηχηρών ονομάτων από τη λίστα όπως η British Airways, η ANA (All Nippon Airways), η American Airlines και η United, που βρίσκονταν στη λίστα την περασμένη χρονιά. Η Japan Airlines και η Delta απέτυχαν επίσης να μπουν στη λίστα, παρόλο που είχαν συμπεριληφθεί σε αυτή τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει