Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ

338

Στον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους συμπαραστέκεται η  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηράκλειου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των  εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.

Οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλη μια φορά να βάλουν πλάτη στη στρατηγική της εταιρείας για διεύρυνση της κερδοφορίας της, με σίγουρα αποτελέσματα.

Για τους μετόχους τεράστια κέρδη και μερίσματα, μόνο για το 2018 ο όμιλος είχε 1,2 δισ. ευρώ κέρδη και μοίρασε στους μετόχους 340 εκατ. ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους μειώσεις μισθών, επέκταση της δανεικής εργασίας, εργολαβοποίηση τμημάτων και έργων, εντατικοποίηση στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων, μείωση προσωπικού με «εθελούσιες» ή μη, απολύσεις.

Ταυτόχρονα στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται το 1/3 (περίπου 6.000) των εργαζομένων βρίσκονται έξω από την ΣΣΕ με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με τον μπαμπούλα της πίεσης και της εντατικοποίησης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει