Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας “Θεομήτωρ”

146

Το ανακαινισμένο κτήριο του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», που βρίσκεται στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, στο Ρέθυμνο, εγκαινιάστηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας Κρήτης Αρχών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κλήρου, φορέων, και πλήθους κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια συνεχάρη όλους που βοήθησαν στην υλοποίηση του σημαντικού έργου -ιδρύματος και προσωπικά τον μητροπολίτη κ.κ. Ευγένιο στον οποίο παράλληλα ευχήθηκε για τα ονομαστήρια του, εορτή του Αγ. Μάρτυρος Ευγενίου.

Για τη σημαντικότητα του ιδρύματος που όπως αναφέρθηκε,σκοπό έχει την στήριξη και ενδυνάμωση του ανθρώπου όχι μόνο οικονομικά αλλά πνευματικά, μίλησαν ο μητροπολίτης Ευγένιος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Επίσκοπος κ. Νικηφόρος, ο πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης δ/ντης ιδρύματος, η κα Κυριακάκη εκπρόσωπος του συλλόγου αγάπης που στεγάζεται στο Ίδρυμα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών π. Δημήτριος Σωπασουδάκης, ενώ ο γραμματέας Περιουσίας της Μητρόπολης Μανόλης Γοργοράπτης έκανε αναδρομή στην ίδρυση του αρχικού κτηρίου επί ποιμαντορίας του μακαριστού μητροπολίτη Τίτου μέχρι τη σημερινή ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά – δωρεά του αειμνήστου Γεωργίου Τσικόγια που χωρίς αυτήν όπως είπαν, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το έργο.

Είναι ένα εξοπλισμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ίδρυμα της τοπικής εκκλησίας που, όπως έγινε γνωστό, ανοίγει την αγκαλιά του στην κοινωνία για τη στήριξη συνανθρώπων μας, στη λειτουργία κοινωνικών δομών, γραφείων συμβουλευτικής -ψυχολογικής στήριξης, πασχόντων, απόρων στήριξης κακοποιημένων γυναικών-παιδιών, συμβουλευτικής στήριξης εθισμένων ατόμων από διάφορες ουσίες, κοινωνικής μέριμνας φροντίδας κοινωνικών ομάδων, γραφείο εκκλησιαστικής μέριμνας, πνευματικής υποστήριξης ατόμων, φιλανθρωπική μέριμνα, γραφείο συμβουλευτικής στήριξης με ψυχολόγους σε ενηλίκους, ανηλίκους, ευρέσεως εργασίας, συνεργασία με φορείς πρόληψης και προστασίας, ενώ επίσης στο ίσιο ίδρυμα προβλέπεται η δημιουργία δράσεων πολιτισμού, επιστημονικού, πνευματικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου κ.α.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει