ΕΚΗ: Τι είπαν ο νυν με τον πρώην

198

Η υπολειτουργία του ΕΦΚΑ Ηρακλείου, η μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση συντάξεων, τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, στην οποία τέθηκαν και τα προβλήματα στον νομό Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο βουλευτής μας γνωστοποίησε ότι ήδη με σχετική ερώτησή του στις 29/11/2019 που αφορά στις σχολές μετεκπαίδευσης και στην πρόσληψη εκπαιδευτικού δυναμικού σε αυτές,  έχει κάνει το πρώτο βήμα.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε προσωπικό του ΕΦΚΑ, με άμεση ενέργεια την παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ, για 5.500 πτυχιούχους που έχουν επανδρώσει δημόσιες υπηρεσίες  και επιβεβαιώνεται με τη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στις 14/11/2019, από 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής του ΦΕΚ 73 Α’ άρθρο 56, που θέτει σε εφαρμογή τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των διανομέων. Καλείται η κυβέρνηση για την εφαρμογή του εν λόγω ΦΕΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει