Πήγε να πάρει γλυκά για τη γιορτή της κόρης του και «έσβησε» στην άσφαλτο

ΠΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ 37ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ

19,555

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε. Ήταν απογευματάκι της 20ής Νοεμβρίου 2016, παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου και της γιορτής της μικρής τους κόρης. Όλοι μαζί, γονείς και παιδί, μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβούν σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ για να αγοράσουν γλυκά για τους συμμαθητές της 14χρονης.

Αγόρασαν τα γλυκά, επέστρεψαν στο αυτοκίνητο, έβαλαν τις ζώνες τους και ξεκίνησαν. Δύο χιλιόμετρα πριν από τις Βούτες, έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ο θάνατος καραδοκούσε. Το όχημά τους συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που είχε εισέλθει στο δικό τους ρεύμα κυκλοφορίας από το αντίθετο ρεύμα.

Ο 53χρονος πατέρας, λογιστής στο επάγγελμα, δεν τα κατάφερε. Παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο μάλιστα δεν εφημέρευε, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. Είχε υποστεί πολλαπλές βαριές κακώσεις κυρίως στον θώρακα και την κοιλιά. Μητέρα και κόρη τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Το ίδιο και ο νεαρός οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος.

Η σύζυγος ενημερώθηκε για τον θάνατο του άνδρα της την επόμενη ημέρα από τους γιατρούς και έναν ψυχολόγο. Παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένη, ζήτησε να πάρει εξιτήριο για να τον αποχαιρετήσει στην κηδεία του. Μετά τη σύγκρουση και όταν εκείνη επανήλθε καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις της, ένιωσε όλο της το σώμα να πονάει.

Άκουσε την κόρη της να κλαίει πολύ σιγά πίσω, σαν να μην είχε δύναμη να κλάψει δυνατά ενώ ο άνδρας της δεν ακουγόταν καθόλου. Άρχισε να του φωνάζει για να καταλάβει αν ζει. Εκείνος τελικά αποκρίθηκε με μεγάλη δυσκολία. Ρώτησε αν είναι όλοι καλά. Περαστικοί βοήθησαν να απεγκλωβιστούν μητέρα και κόρη, όμως τον πατέρα δεν μπορούσαν να τον αγγίξουν. Ο άνθρωπος ήταν σοβαρά εγκλωβισμένος και από το στόμα του έτρεχε αίμα.

Μία ασύλληπτη τραγωδία όπως και τόσες άλλες στους δρόμους της Κρήτης.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο 37χρονος σήμερα κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε  σε κατάσταση μέθης. Στο αίμα του εντοπίστηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος 2,1 g/lt.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Διέθετε δίπλωμα, όμως του είχε αφαιρεθεί ως διοικητική κύρωση καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί να οδηγεί και πάλι  υπό την επήρεια αλκοόλ και το δίπλωμα κρατούνταν ακόμα στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Η τραγική υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου παρουσία συγγενών και φίλων  των δύο πλευρών. Ο 37χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει τη δική του οικογένεια, εμφανίστηκε συντετριμμένος. Ζήτησε συγνώμη αλλά και την επιείκεια του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι έγινε το κακό επειδή ξαφνικά τον τύφλωσαν κάποια φώτα.

Την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από συγγενείς του άτυχου λογιστή.

Ο 37χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή καθώς και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών. Μία ποινή που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως από δικηγόρους που βρέθηκαν στο ακροατήριο για άλλες υποθέσεις. Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο 37χρονος άσκησε έφεση.

«Η απόφαση αυτή τοποθετεί στα σωστά πλαίσια το θάνατο από τροχαίο και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε παραβάτες και κοινωνία. Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται η άποψη όσων υποστηρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή σε κάθε περίπτωση και σε κάθε βαθμό πρέπει να έχει την αξία της. Και αυτή πρέπει να καταδεικνύεται και από τα δικαστήρια» ήταν το σχόλιο του συνηγόρου της οικογένειας του θύματος, κ. Μάρκου Σαριδάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει