ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ: Ο Δήμος Μινώα σβήνει τις προσαυξήσεις

170

Την απαλλαγή των οφειλετών άρδευσης από προσαυξήσεις των οφειλών τους εφόσον προχωρήσουν στην αποπληρωμή τους έως τις 31/12/2019 ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, πρόκειται για μια  κίνηση συμβολικού αλλά και με άμεση ανταπόδοση στην κοινωνία.

Ειδικότερα «η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε να δώσει στους οφειλέτες του Δήμου τη δυνατότητα να εξοφλήσουν χωρίς προσαυξήσεις – έως τις 31/12/2019 – τα τέλη άρδευσης που αφορούσαν το Β’ εξάμηνο 2018 και το Α’ εξάμηνο 2019, οι λογαριασμοί των οποίων αποστάλθηκαν καθυστερημένα στους καταναλωτές, λόγω τεχνικών προβλημάτων και μη έγκαιρης καταγραφής των ενδείξεων των υδρομέτρων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη, «η εν λόγω απόφαση έρχεται να αποκαταστήσει μια αδικία εις βάρος των καταναλωτών οι οποίοι καλούνταν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της άρδευσης με προσαυξήσεις – χωρίς υπαιτιότητά τους – μια και υπήρξε καθυστερημένη βεβαίωση και αποστολή τους από πλευράς Δήμου την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «με την απόφασή μας αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο Δήμος είναι δίπλα στον δημότη και λαμβάνει έμπρακτα μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης μεταξύ Δήμου και δημοτών» σημειώνει ο κ. Φραγκάκης, ο οποίος παράλληλα ζητάει τους δημότες «να είναι συνεπείς ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο, μια και η λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του Δήμου εξαρτάται εν πολλοίς από τη βελτίωση των ιδίων εσόδων του Δήμου και την εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών των δημοτών προς αυτόν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει