Χρήματα για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

283

Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ αναμένεται να δοθεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου από το Υπουργείο Αθλητισμού για έργα στις εγκαταστάσεις του.

Αυτό προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη συνάντηση που είχαν προχθές στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Εφόσον σύντομα εκταμιευθούν αυτά τα χρήματα το ΕΑΚΗ θα προχωρήσει στην αγορά βατήρων για την 50άρα πισίνα, θα φτιαχτεί το δάπεδο του γυμναστηρίου και θα αντικαταστασθεί το μπουθ στο στάδιο Ελευθερίας και θα γίνει λίφτινγκ στα αποδυτήρια, τουαλέτες στο κλειστό του Λίντο, ενώ θα φτιαχτεί και τουαλέτα για τα ΑμΕΑ.

Για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν ο κ. Ζερβός μέσω ΕΑΚΗ ανακοίνωσε: “Κάτι καλό έρχεται για το ΕΑΚ Ηρακλείου! Σε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και του προέδρου του ΕΑΚΗ κ. Ζερβού που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χθες 9/12/2019 συζητήθηκαν τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αλλαγές ουσίας και στις 3 αθλητικές εγκαταστάσεις”.

Στο μεταξύ σήμερα η διοίκηση του ΕΑΚΗ θα συναντηθεί με εκπροσώπους σωματείων κολύμβησης ενώ προ ημερών υπήρξε συνάντηση με γονείς αθλούμενων στην πισίνα του Εθνικού Κέντρου.

Εκεί ο κ. Ζερβός άκουσε τις απόψεις των γονέων και έδωσε απαντήσεις στις απορίες τους τονίζοντάς τους ότι ο στόχος είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Για το θέμα του κρύου νερού που είχε προκύψει ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση της διοίκησης γι’ αυτό το θέμα.

Η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚΗ ανακοίνωσε το εξής:

“Οι όποιες ανησυχίες, αντιδράσεις και προβληματισμοί των γονέων είναι αποδεκτοί. Όμως σε ένα κολυμβητήριο πολλών δεκαετιών σαφέστατα θα υπάρξουν και προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε άμεσα να επιλύσουμε όταν ενημερωνόμαστε.

Ως διοίκηση πιστεύουμε ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου είμαστε δίπλα σε ό,τι μας επισημαίνεται και προσπαθούμε μαζί με γονείς, με τους εργαζόμενους και με τα σωματεία να κάνουμε το βέλτιστο για τα παιδιά μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις και στα απλά, τα καθημερινά τα οποία όμως είναι εξίσου σημαντικά χωρίς να γυρίζουμε την πλάτη στα φλέγοντα”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει