«Ο Σερβιτόρος» από τη ΝεΚΛη

119

Την ταινία “Τhe Waiter” (2018, 97΄),σε σκηνοθεσία  Στηβ  Κρικρή θα παρουσιάσει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σήμερα στις 9 το βράδυ στο Αστόρια. Ο Ρένος είναι ένας αψεγάδιαστος και πολύ τακτικός σερβιτόρος.

Καθώς αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του με τον ίδιο ψυχρό επαγγελματισμό, παρατηρούμε ότι η ζωή του είναι μοναχική και απόλυτα τακτοποιημένη.

Όμως η εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν, έρχεται να ταράξει την ηρεμία του.  Όταν μάλιστα ο Ξανθός θα εγκατασταθεί στο διαμέρισμα του Μίλαν, ο Ρένος θα γοητευτεί και θα αναγκαστεί να βγει από την γνώριμή του τάξη για να ερευνήσει το μυστήριο.

Με τα υπέροχα στιλιζαρισμένα πλάνα του Γιώργου Καρβέλα, με τις αριστοτεχνικές ερμηνείες των Άρη Σερβετάλη και Γιάννη Στάνκογλου, οι οποίες απέσπασαν τα βραβεία α΄ και β΄ ανδρικού ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αντίστοιχα, αλλά και με την επιδέξια αφηγηματική ικανότητα του δημιουργού της, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στηβ Κρικρή παραθέτει ένα αξιοπρόσεχτο νέο-νουάρ στο ελληνικό weird wave.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει