Προχωρά ο νέος κόμβος στον Γιόφυρο

593

Αδιαμφησβήτητα ο λεγόμενος «κόμβος του Jumbo», ο οποίος μόνο κόμβος δεν είναι, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά «αγκάθια» που έχει να διαχειριστεί η δημοτική Αρχή.

Το άτυπο κυκλικό στην περιοχή, που έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις και επικίνδυνο, δεν φαίνεται πως αποτελεί λύση, ενώ ούτε οι συνολικότερες παρεμβάσεις της Τροχαίας, που πραγματοποιούνται εντατικά το τελευταίο διάστημα, μοιάζουν ικανές να αναχαιτίσουν τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα στον Γιόφυρο.

Ειδικότερα τώρα, όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τα προβλήματα αναμένονται πολύ μεγαλύτερα, ενώ οι απίστευτες ουρές χιλιομέτρων και η τεράστια ταλαιπωρία, αποτελούν καταστάσεις που θα αναγκαστούν να υποστούν δεκάδες χιλιάδες πολιτών.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή ωστόσο, αυτό θα συμβεί για τελευταία χρονιά, αφού ήδη έχει προχωρήσει η έγκριση ενός νέου κόμβου, που δεν θα είναι όμως κυκλικός, αφού δεν μπορεί να κατασκευαστεί σωστός κυκλικός κόμβος στο σημείο, δεδομένων των διαστάσεων του.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκριθεί κι αναμένεται να μπει σε τροχιά υλοποίησης,  από το πρώτο εξάμηνο του 2020, προβλέπονται δύο λωρίδες με κατεύθυνση προς το Γάζι και τον Δήμο Μαλεβιζίου και μία ακόμα τρίτη λωρίδα, προς την περιοχή του Νέου Κόσμου (το δυτικότερο τμήμα των Δειλινών).

Εκτός των συγκεκριμένων ρυθμίσεων, προβλέπεται η δημιουργία ενός πρόσθετου φωτεινού σηματοδότηση για όσους κινούνται προς Ηράκλειο, το οποίο και θα διοχετεύει συντονισμένα την κίνηση προς τον Νέο Κόσμο.

Ορίζοντας υλοποίησης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, είναι το πρώτο εξάμηνο του 2020. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαραίτητων εγκρίσεων, στόχος είναι να εκκινήσει η λεγόμενη φάση της πιλοτικής εφαρμογής κατά την οποία το έργο θα οριοθετηθεί με ειδικές σημάνσεις και αμμοπαγίδες.

Φαίνεται πάντως πως σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν πολύ σύντομα και άμεσα, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως πριν το καλοκαίρι του 2020 θα έχει υπάρξει μια σαφής διαφοροποίηση ως προς τη διαμόρφωση της κίνησης στην ευρύτερη περιοχή του Γιόφυρου και της 62 Μαρτύρων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει