Παραδίδεται το… μισό πάρκο Γεωργιάδη

523

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, πολλές εντάσεις, διαμαρτυρίες, αλλά και μαζική κριτική που δέχθηκε η δημοτική Αρχή, παραδίδεται σήμερα μέρος του ανανεωμένου πάρκου Γεωργιάδη.

Το τμήμα που παραδίδεται σήμερα έχει είσοδο από τη λεωφόρο Χαριλάου Τρικούπη, στο σημείο της συμβολής της με τη λεωφόρο Δημοκρατίας και αφορά το άνω τμήμα του πάρκου που περιλαμβάνει και την παιδική χαρά.

Όπως ανέφερε από χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, το ανανεωμένο τμήμα του πάρκου περιλαμβάνει μια νέα και σύγχρονη παιδική χαρά που συμμορφώνεται με όλες τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περιλαμβάνει επίσης νέου τύπου δάπεδο και σαφείς οριοθετήσεις των χώρων πρασίνου και των χώρων αναψυχής.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως μετά από μια μακρά περίοδο κριτικής, οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει, αλλά και να αντιληφθούν ποιο είναι το όραμα του Δήμου για τους δημόσιους χώρους.

Αναφέρεται ότι αμέσως μετά από την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος, αναμένεται να προχωρήσουν δυναμικά και οι εργασίες του βορειότερου τμήματος που περιλαμβάνει και τον χώρο του αναψυκτήριου και να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις.

Εκτίμηση της δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς την εξέλιξη του έργου, το οποίο θεωρείται ότι θα μπορέσει να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος που έχει προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο του 2020.

Η δημοτική Αρχή εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο των γενικότερων αναπλάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ τονίζει πως στόχος της είναι οι παρεμβάσεις σε πάρκα και χώρους πρασίνου να γίνονται με μικρής κλίμακας έργα, ώστε να μην υπάρχουν ούτε οπτικές και ηχητικές οχλήσεις, ούτε όμως και μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει