Μια πλατφόρμα για τον εθελοντισμό

278

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του Δήμου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός βράβευσε, όπως κάθε χρόνο, τρεις ομάδες για τη συνολική κοινωνική προσφορά τους και ειδικότερα το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον σύλλογο «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης – Ζαχαρίας Κ.  Μπαντουβάς» και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτης».

Τα μετάλλια παρέλαβαν από τον δήμαρχο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαχαρίας Αμανάκης, η πρόεδρος της «Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης – Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» κα Ροσβίτα Μπαντουβά και η πρόεδρος του «ΑιματοΚρήτη» κα Ειρήνη Γεργιανάκη.

Ο δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων για τις τρεις ομάδες που τιμήθηκαν αλλά και για την αξία του εθελοντισμού γενικά:

«Η συμβολή του εθελοντισμού στην σύγχρονη κοινωνία αποτελεί ένα κεφάλαιο ανεκτίμητης σημασίας για τη συνοχή, την πρόοδο,  το πολιτιστικό της επίπεδο και τον ανθρωπιστικό της ορίζοντα» για να προσθέσει:

«Στον Δήμο Ηρακλείου, οι εθελοντές συνέβαλαν –και  εξακολουθούν να συμβάλλουν,  καθοριστικά σε πληθώρα ουσιαστικών δράσεων, πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχω εκφράσει επανειλημμένως και καταθέτω και σήμερα τις θερμές ευχαριστίες μας. Προσπαθούμε πάντα να διευκολύνουμε τις εθελοντικές προσπάθειες. Προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε ότι θα συμβάλει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντισμού».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν επίσης  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

Την πλατφόρμα παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Κώστας Μοχιανάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει