Επανέρχεται με ερώτηση για ρύθμιση δανείων μέσω τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο ο Σωκράτης Βαρδάκης

209

Το θέμα της ρύθμισης δανείων μέσω τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο, επαναφέρει αυτή την φορά με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης προκειμένου να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Η ερώτηση επανέρχεται μετά την ασαφή απάντηση του υπουργού Εργασίας στην υπ αριθμ πρωτ. 1361/18.10.19 ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, στην οποία ο κ. Βρούτσης αρκέστηκε να περιγράψει τη σειρά ενεργειών και νομοθετημάτων υπέρ των δανειοληπτών, στα οποία προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκδοση της απαιτούμενης Κ.Υ.Α. θα λύσει το πρόβλημα που αγγίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να οφείλουν και μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του εικοστού πέμπτου άρθρου του Νόμου 4618/2019, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο καθώς και να δώσει αυτή τη φορά σαφές στίγμα και ακριβές χρονοδιάγραμμα έκδοσης της Κ.Υ.Α.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει