Ο… κλόουν της Χημείας μαθαίνει στα παιδιά τις ενώσεις!

639

Σε έναν… κλόουν της Χημείας μετατρέπεται συνειδητά ο χημικός και ηθοποιός, δρ. Γιάννης Γουλές, ο οποίος βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη στο Ηράκλειο.

Παρουσιάζει σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Κάτω Ασιτών, Μυρτιάς, του Παγκρητίου και του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου μία ξεχωριστή παράσταση. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό, αριστοφανικό, τρόπο διδασκαλίας της χημείας.

Ο ίδιος, όπως λέει στην «Π», ως μαθητής είχε χαμηλές επιδόσεις στο συγκεκριμένο μάθημα, της τάξης του 8 στα 20 και δυσκολευόταν να αντιληφθεί θεμελιώδεις έννοιες. Όταν, όμως, συνάντησε έναν ιδιαίτερο καθηγητή, που πίστεψε σε εκείνον, όλα άλλαξαν και, τελικά, αποφάσισε να σπουδάσει Χημεία, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική.

Ο δρ. Γιάννης Γουλές παρουσιάζει την εκπαιδευτική – διαδραστική παράσταση «Stand Up Chemistry» αύριο.

Η διαδραστική κωμωδία  μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας των φυσικών επιστήμων! Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι, στo Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η πρώτη παράσταση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές από Γ’ έως και Στ’ Δημοτικού και η δεύτερη σε μαθητές Γυμνασίου.

Συνδέεται η μάθηση με την ψυχαγωγία, τo stand up comedy με τις φυσικές επιστήμες; Την απάντηση δίνει η διαδραστική παράσταση για τις φυσικές επιστήμες «Stand Up Chemistry». Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, εξοικειώνονται με την πειραματική μεθοδολογία, τα εργαστηριακά όργανα και υλικά, ενώ παράλληλα καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Τι σχέση έχουν τα πειράματα Χημείας με τις ανθρώπινες σχέσεις;

H παράσταση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα Χημείας και θεατρικό έργο. Τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Απαριθμεί 220 συνεργασίες με σχολικές μονάδες, με επωφελούμενους 16.000 μαθητές/τριες και 1.000 εκπαιδευτικούς. Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.

Κείμενο – παρουσίαση: Δρ. Γιάννη Γουλές.

Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, MSc.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2810-393630!

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται και η περιήγηση στις εκθέσεις του Μουσείου).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει