Γ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ: “Μόνο σε Αθήνα και Κρήτη έλλειψη αστυνομικών”

122

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο γενικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας  αστυνομικών ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Γιώργος Καρτσάκης, ο οποίος μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό στην τοπική Αστυνομία.

Όπως είπε, η έλλειψη  αστυνομικού προσωπικού στις υπηρεσίες της Κρήτης  είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια. «Έλλειψη η οποία δεν υπάρχει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελλάδος πλην από αυτές της Αθήνας.

Το φαινόμενο αυτό θα επιδεινωθεί σε τέσσερα με πέντε χρόνια που θα ξεκινήσει το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων αστυνομικών που θα έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη υπηρεσίας και τότε τι θα γίνει;» διερωτήθηκε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά:  “Παρατηρήσαμε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας τον τελευταίο καιρό να μην θέλει να ενισχυθήκαμε με μεταθέσεις την επαρχία.  Εμεις σαν Κρήτη ενισχύθηκε προσωρινά με παρέμβαση του πρωθυπουργού με 50 αποσπάσεις αστυνομικών καθώς τα θανατηφόρα ατυχήματα ειχαν φτάσει άνω των 50 θυμάτων τότε αλλά αυτό το μέτρο είναι προσωρινό.

Το αγαθό της ασφάλειας το δικαιούται ο κάθε φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας και παρατηρούμε τα τελευταία έτη να το ζητά όλο και περισσότερο. Η ασφάλεια μαζί με την υγεία είναι οι βασικοί πυλώνες του τουρισμού και όσο πιο θωρακισμένες τις έχεις τόσο δίνεις τη δυνατότητα να μην φθαρεί η τουριστική ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο”.

Μεταναστευτικές ροές

Ο κ. Καρτσάκης έκανε λόγο και για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών λέγοντας: “Επίσης παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και φοβάμαι ότι όπως στο παρελθόν, θα χτυπησει ξανά την πόρτα της Κρητης. Επομένως άμεσα πρέπει να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες  και να είναι ετοιμες για παν ενδεχόμενο!”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει