Είδε από κοντά τα προβλήματα της Μεσσαράς ο υπουργός

330

Τα προβλήματα των παραγωγών θερμοκηπίων αλλά και ολόκληρης της Μεσαράς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο υπουργός Μάκης Βορίδης, επισκεπτόμενος το δήμο Φαιστού και συγκεκριμένα τις Μοίρες και το Τυμπάκι.

Ο υπουργός έφθασε στις Μοίρες συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κλιμάκιο του κόμματος λίγο μετά το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ως δημότης Φαιστού, έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Μεσσαράς, τονίζοντας πως αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.

Θερμή υποδοχή στη Μεσσαρά για τον υπουργό
Θερμή υποδοχή στη Μεσσαρά για τον υπουργό

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης από την πλευρά του έδωσε μεγάλη έμφαση στην άρδευση του δήμου Φαιστού μέσα από την εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, αλλά και την ανάγκη για δημιουργία μικροφραγμάτων που μπορούν να εξασφαλίσουν νερό για τον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι βασική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών και η στοχευόμενη άρδευση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παράλληλα την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλη Ορφανουδάκη, ο οποίος και αναφέρθηκε στην καταστροφή των θερμοκηπιακών καλλιεργειών από το έντομο Τούτα, το οποίο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Ο κ. Ορφανουδάκης έθεση υπόψη του υπουργού συνολικά τα προβλήματα, εξειδικεύοντας στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπήρξαν στο νότιο τμήμα της Κρήτης μετά από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Από την επίσκεψη του υπουργού στο Δημαρχείο Φαιστού
Από την επίσκεψη του υπουργού στο Δημαρχείο Φαιστού

Ο υπουργός παρευρέθηκε επίσης σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε συσκευαστήριο στο Τυμπάκι προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μεταποίησης, καθώς και τις δυσκολίες εισόδου στις αγορές γενικότερα.

Ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε τη θέση του για στόχευση στο υψηλό κομμάτι της αγοράς με μικρότερες ποσότητες προϊόντων μεν, που μπορούν όμως να εξυπηρετήσουν οι τοπικοί παραγωγοί, αλλά με πολύ υψηλότερη ποιότητα, που μπορεί να διασφαλιστεί, ειδικότερα στην περιοχή της Μεσσαράς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, ο υπουργός Μάκης Βορίδης παρακάθησε σε γεύμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στον Κόκκινο Πύργο, το οποίο και είχε οργανώσει ήδη από ημέρες ο χωρικός αντιδήμαρχος της περιοχής Γιάννης Φασομυτάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει