Αντίδραση από αγρότες στην επίσκεψη Βορίδη και… χημικός πόλεμος

367

Δεν περίμενε κανένας πως οι αρχικές αντιδράσεις των αγροτών που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη Βορίδη στο Ηράκλειο θα λάμβαναν μεγάλες διαστάσεις.

Διότι ούτε οι ανακοινώσεις, αλλά ούτε και η γενικότερη συμπεριφορά του συγκεκριμένου αγροτικού κινήματος, είχε δώσει αντίστοιχα δείγματα γραφής στο παρελθόν.

Κι όμως… μια ισχνή ομάδα ανθρώπων που βρέθηκε έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου ήταν ικανή για να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση, αλλά και να αναγκάσει τις αστυνομικές αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων, την οποία γενικότερα είτε αποφεύγουν είτε χρησιμοποιούν ως έσχατη λύση σε έκτακτες περιπτώσεις.

Οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ωστόσο εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική πετώντας σακί με ελιές μπροστά από το Επιμελητήριο και προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με δακρυγόνο προκειμένου να απωθηθούν, ενώ στη συνέχεια στην οδό τοποθετήθηκε και ροκανίδι προκειμένου να μην σημειωθούν ατυχήματα.

Ένα σακί με ελιές πέταξαν οι διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Ένα σακί με ελιές πέταξαν οι διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το συντονιστικό των αγροτών ωστόσο που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιμετωπίστηκαν με ρόπαλα και χημικά.

«Είναι κατάπτυστη η στάση Κυβέρνησης – Περιφέρειας Κρήτης!» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συντονιστικού, όπου και προστίθεται:

«Το δόγμα «νόμος και τάξη», που είναι νύχι κρέας με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που, δε θα περάσει! Καλούμε τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους για επιβίωση μέσα από αγροτικούς συλλόγους. Αυτό είναι που φοβούνται, αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με τη σημερινή κινητοποίηση!

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού μας στις 15 Δεκέμβρη στην πλατιά σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια, με θέμα την κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει