ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Λύση στο σχολείο με απογευματινή βάρδια

115

Σε απογευματινή βάρδια σε κτήρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτήρια των οποίων «επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα, εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σήμερα στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές», καθώς και του Δήμου Κισσάμου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει