Ευρεία σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα

205

Τα πολλά και σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι αγρότες, όσο όμως και οι μεταποιητές ελαιολάδου αναμένεται να συζητηθούν στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με ώρα έναρξης τις 10.00 το πρωί, αφού το ενδιαφέρον των συμμετοχών ήταν τέτοιο, που η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης αποδείχθηκε μικρή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ανοιχτής συνάντησης.

Ο υπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι από τη σημερινή συνάντηση σκοπεύει να δοθούν κατ’ αρχάς επαρκείς απαντήσεις αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές να διεκδικηθούν, αλλά και να δημιουργηθεί ένα πεδίο συνεργασίας και ενεργειών για την επόμενη ημέρα, προκειμένου αντίστοιχα με τα φετινά φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

Στις απαντήσεις που έχει δώσει από το βήμα της Βουλής παρ’ όλα αυτά ο υπουργός, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η έκδοση αποζημιωτικών αποφάσεων είτε μέσω ΠΣΕΑ, είτε με φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εύκολη υπόθεση, ενώ έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα επιβεβαιωθεί αν ισχύουν μετά από τις σχετικές εκθέσεις των ειδικών επιστημόνων.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις για σοβαρά θέματα, ο υπουργός πρόκειται να μεταβεί στη Μεσσαρά και το Τυμπάκι.

Στη διαδρομή αναμένεται να προχωρήσει σε αυτοψία στις αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και να διαπιστώσει το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Στη Μεσσαρά, η επίσκεψη έχει στόχο να διαπιστωθεί από κοντά και το μέγεθος των καταστροφών που υπάρχει στα θερμοκήπια από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Ο υπουργός αναμένεται να έχει εκτενέστατη ενημέρωση στην περιοχή από τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Μανώλη Ορφανουδάκη, αλλά και τον χωρικό αντιδήμαρχο της περιοχής Γιάννη Φασομυτάκη.

Τον υπουργό αναμένεται να συνοδεύσει και ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που γνωρίζει λόγω καταγωγής πολύ καλά τη Μεσσαρά, ο βουλευτής Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, ο σύμβουλος του υπουργού Ανδρέας Στρατάκης, καθώς και πολλά στελέχη και φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έφθασε αργά χθες το απόγευμα ιδιωτικά στην Κρήτη, συμμετέχοντας σε ρακοκάζανο στον Δήμο Γόρτυνας στις Λούρες, παρουσία πολλών στελεχών, βουλευτών και κομματικών παραγόντων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει