“Ερωτοκρίτειος δρόμος” την Κυριακή στη Σητεία

ΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

157

Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια διοργανώνονται στη Σητεία αθλητικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Γύρος της Σητείας», ενταγμένες στον θεσμό «Γύρος των Πόλεων» που   συνδιοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα στην πόλη της Σητείας ο εν λόγω αγώνας χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής και συμμετοχής, ενώ συνάμα αποτελεί μια σημαντική χειμερινή εκδήλωση επισκεψιμότητας και εξωστρέφειας του Δήμου.

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας είχε ως υπότιτλο «Sitia Geopark Road Race», με προφανή σκοπό να αναδειχθεί μέσω αυτού το Γεωπάρκο της Σητείας.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούνται από υπομέρη αγωνιστικών δραστηριοτήτων όπως:

  • Αγώνες δρόμου Ανδρών-Γυναικών σε δημόσια οδό, αποστάσεων: 10.000 μ. / 5.000μ. / 2.500 μ. / 1.000 μ.
  • Σφαιροβολία (αγώνας επίδειξης)
  • Kids’ Athletics

Συμμετέχουν διοργανωτικά τα αθλητικά σωματεία της πόλης: Σητειακός Αθλητικός Όμιλος και Γυμναστικός Σύλλογος “Βιτσέντζος Κορνάρος” ενώ ετησίως δίνουν το “παρών” πλήθος καταξιωμένων αθλητών από όλη την Ελλάδα.

“Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΚΑΣ, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της σημασίας του θεσμού και παράλληλα θέλοντας να ενισχύσουμε τόσο το Γεωπάρκο όσο και τις εκδηλώσεις εορτασμού του «Έτους Ερωτόκριτου», αποφασίσαμε την ενίσχυση της εκδήλωσης αυτής με διττό τρόπο.

Αφενός ο νέος επίσημος σημειολογικός τίτλος των εκδηλώσεων θα είναι ο εξής:

«Ερωτοκρίτειος Δρόμος» Sitia Geopark Road Race και αφετέρου οι μεγάλες διαδρομές των 10.000 μ. και 5.000 μ. θα έχουν ως σημείο έναρξης την πλατεία του χωριού του Πισκοκεφάλου, από όπου οι αθλητές θα διανύουν μια εξαιρετικά όμορφη διαδρομή περνώντας μπροστά από την οικία και τον μύλο των Κορνάρων.

Η απόφασή μας αυτή προσβλέπει στην ενδυνάμωση του θεσμού τόσο στην δυναμική του όσο και στη συμβολική του διάσταση, ενώ συνάμα η εμπλοκή της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου του Πισκοκεφάλου επαναπροσδιορίζει θετικά το νόημα της συνεργασίας και της συμμετοχής στην βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εξού και έχουμε ήδη ζητήσει να ενταχθεί ο θεσμός αυτός στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ από νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο αγώνας για την φετινή χρονιά ορίστηκε για την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019” αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Σητείας και τονίζει:

“Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του ΔΟΚΑΣ (στο τηλέφωνο 28430-2378775) και να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές, είτε εναλλακτικά να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής στην επίσημη σελίδα του αγώνα https://sgrr.gr/forma-symetoxis/ (συμπληρώνοντας την λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στο πεδίο με τίτλο: Κείμενο).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο διαδικτυακό σύνδεσμο: www.sgrr.gr”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει