4.000 μαθητές είδαν τις “Ιστορίες στο τάκα-τάκα”

ΕΩΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ

176

Μέχρι και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου συνεχίζονται στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου οι παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης  με το έργο «Ιστορίες στο τάκα-τάκα» του Μπερνάρ Φριό σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου.

Οι παράστασεις δίνονται σε  συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση με ανατρεπτικό χιούμορ, αστείρευτο κέφι, τραγούδια και ζωντανή μουσική.

Κατά δήλωση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κας Σοφίας Μαλανδράκη Κρασουδάκη, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 40 παραστάσεις σε δημοτικά σχολεία του νομού Χανίων, στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 4.000 μαθητές, ενώ έχουν δοθεί παραστάσεις και για το κοινό στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Οι παραστάσεις έχουν αποσπάσει επαινετικά σχόλια και κριτικές από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και οι μικροί και μεγάλοι θεατές την παρακολουθούν με ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάζουν ιστορίες που θίγουν σημαντικά ζητήματα της ευαίσθητης ηλικίας των παιδιών με τρόπο ανάλαφρο και ουσιαστικό.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.

Σκηνικά – Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη.

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης.

Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου.

Ερμηνεύουν οι Φλώρα Ασουμανάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Στεφανάκης που παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας θα φέρουν το άφθονο γέλιο, αλλά και τον προβληματισμό και τη μάθηση που χαρίζει το θέατρο, με τον δικό του, χαρούμενο τρόπο.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στα γραφεία του θεάτρου,

τηλ. 2821044256-2821023333.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει